Fenomenul de design românesc, în dezbatere la Cluj

Designeri din toată țara sunt așteptați la Cluj în perioada 12-15 noiembrie 2015 la o întâlnire cu alți reprezentanți ai industriilor creative și cu publicul larg pentru o serie de evenimente organizate în jurul fenomenului de design românesc.

ZAIN-Design Expressions vine sub forma unor evenimente variate, care vor aduce mai aproape de public noțiuni cunoscute sau mai puțin cunoscute despre designul de produs, design interior, fashion design, graphic design și alte forme ale acestora. Conform comunicatului transmis presei, punctul zero al evenimentului va fi clădirea situată în Piața Ștefan cel Mare la nr. 18, spațiu care va găzdui Expo Central, o expoziție cu cele mai reprezentative lucrări selectate de designeri din România din variate arii, de la fashion și design de produs la forme hibride de design. Pe lângă expoziție, în acest spațiu vor fi amenajate zone ce permit interacțiunea cu vizitatorii sau cu diverși parteneri ai proiectului.

Printre alte evenimente speciale pregătite de organizatori se numără:

FASHION SHOW – afinitățile dintre arta designului vestimentar și pictură definesc conceptul în jurul căruia va gravita evenimentul de fashion din cadrul ZAIN. Locul în care se va desfășura spectacolul va fi unul surprinzător pentru public. Participanții vor avea ocazia să urmărească direct, pe podium, evoluția procesului creativ, mergând astfel un pas mai departe în aprecierea creațiilor.

TURNING TALENTS INTO JOBS – ZAIN deschide o invitație la dezbatere – provocarea de a transforma creativitatea într-un full-time job. Ce face diferența dintre design și design care vinde și se vinde. Sesiuni de branding și identitate vizuală, marketing dar și tehnologiile pe care designerii le pot folosi pentru a se diferenția pe piață – sunt o parte din elementele acestei secțiuni din cadrul ZAIN – Design Expressions.

DESIGN BOX este experimentul ZAIN prin care se va amenaja în spațiul expoziției centrale o camera albă în care o echipă de designeri de interior vor amenaja spațiul ca și 3 spații locative folosind obiectele din expoziție. Astfel, fiecare zi reprezintă o amenajare, amenajare ce se va întâmpla sub ochii vizitatorilor, într-un happening inedit.

URBAN DESIGN – Cluj-Napoca este cu certitudine unul dintre orașele din regiune cu cel mai mare potențial de valorificare al industriilor creative. Dezvoltarea acestui domeniu se reflectă, pe măsură ce evoluează, în ceea ce înseamnă „calitatea vieții” pentru locuitorii unui oraș. În acest context, ZAIN pregătește un proiect de cercetare și reactivare urbană la Cluj-Napoca – transformarea temporară a unui spațiu public într-unul atractiv pentru comunitate, ceea ce sperăm noi să reprezinte un imbold pentru o valorificare permanentă a spațiului ales.

Mai multe informații despre expoziția centrală, fashion show și celelalte activități speciale puteți afla de pe www.zain.ro sau de pe pagina de Facebook a evenimentului.


Publicitate

Postaţi un comentariu