Expoziția Mediafax Foto, vernisată în premieră la Cluj în cadrul TIFF

Foto: Dan Bodea

Mediafax Foto a vernisat, luni, la Cluj-Napoca, în premieră, prima expoziţie de fotografie din afara Capitalei, premiera având loc în cadrul TIFF.

Coordonatorul Mediafax Foto, Marius Smădu, a declarat, la vernisajul desfăşurat la Casa de Cultură a Studenţilor că expoziţia este realizată pe baza albumului de fotografie de presă „Best of 2013”, lansat de Agenţia de Presă MEDIAFAX la Bucureşti.

„Expoziţia Mediafax Foto se desfăşoară în premieră în afara Bucureştiului, la Cluj-Napoca, în cadrul TIFF, unde sunt expuse şi fotografiile a trei fotoreporteri clujeni, care sunt alături de noi la evenimentele din oraş – Dan Tăuţan, Raul Ştef şi Mircea Roşca. Expoziţia cuprinde 30 de fotografii realizate în anul 2013, alese din cele care fac parte din albumul de fotografie de presă «Best of 2013», lansat de agenţie la Bucureşti”, a spus Smădu, potrivit corespondentului Mediafax.

De la dreapta la stânga: Marius Smădu,   Dan Tăuțan,   Mircea Roșca și Raul Ștef/Foto: Dan Bodea

De la dreapta la stânga: Marius Smădu, Dan Tăuțan, Mircea Roșca și Raul Ștef/Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Fotografiile din cadrul expoziţiei de la Cluj-Napoca sunt deschide publicului în cadrul TIFF, la Casa de Cultură a Studenţilor, până la finalul festivalului de film, în 8 iunie. Expoziţia este realizată pe baza albumului de fotografie de presă „Best of 2013”, lansat la Bucureşti. Albumul este continuarea firească a seriei de albume de fotografie de presă începută în 2006, prin care este dusă mai departe tradiţia de a prezenta într-o manieră elegantă şi exclusivistă cele mai reprezentative fotografii realizate de fotoreporterii şi colaboratorii Mediafax Foto.

17

2

Anul 2013 a fost un an al exprimării libere, al dreptului cetăţeanului de a protesta. Astfel, povestea anului surprinde protestele de stradă faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană şi cele împotriva explorării gazelor de şist, ori cu manifestaţiile pro sau contra eutanasierii câinilor fără stăpân. Echipa Mediafax Foto a mai fotografiat competiţiile sportive interne şi internaţionale ale anului trecut, precum şi concertele susţinute în ţara noastră de artişti renumiţi pe plan internaţional. Nelipsite din povestea lui 2013 au fost, ca de obicei, evenimentele politice şi permanentele tensiuni între liderii politici.

Postaţi un comentariu