După 95 de ani, faţada clădirii Teatrului Naţional din Cluj va primi şi denumirea Operei Naţionale

Foto: Dan Bodea

Un moment important în istoria de 95 de ani a Operei Naţionale din Cluj-Napoca va avea loc în data de cinci octombrie când instituţia va primi pe frontispiciul clădirii propria titulatură, alături de inscripţia deja existentă a Teatrului Naţional „Lucian Blaga”.

„În sfârşit se întâmplă un deziderat al nostru care trebuia să se întâmple de aproape 100 de ani. În această clădire coexistă două instituţii de importanţă egală şi după o «luptă» care a durat un an de zile am reuşit să obţinem toate aprobările şi vom modifica inscripţia de pe frontispiciu. Astfel va figura şi Teatrul Naţional şi Opera Naţională. Este un gest pe care îl facem împreună cu Ministerul Culturii şi cu arhitecţi avizaţi. Sperăm că noua inscripţie să fie sărbătorită în seara galei de binefacere din data de 5 octombrie”, a declarat directorul Operei Naţionale, Marius Vlad Budoiu.Realizarea lucrărilor de inscripţionare sunt susţinute financiar atât de donaţiile persoanelor fizice şi juridice din comunitatea locală, cât şi de angajaţii Operei. Lista donaţiilor este în cotinuare deschisă, fiind necesară completarea bugetului deja existent cu o sumă în valoare de 8500 lei. Potrivit lui Sabin Mircea Rus, reprezentant al Operei clujene, în seara de 5 octombrie va avea loc şi un foc de artificii al cărei cost se ridică la 5000 de lei.

Citiţi mai multe detalii despre noua stagiune a Operei clujene accesând linkul de mai jos:

Deschidere de stagiune la Opera Naţională Cluj: premiere, spectacole în aer liber şi concert la Sala Polivalentă

Momentul istoric va fi marcat de Gala de binefacere realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului pentru sprijinirea Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca. Recitalul va avea loc duminică, 5 octombrie, de la ora 20.00 şi va reuni solişti clujeni şi invitaţi speciali. Tichetele de acces la Gala de binefacere se obţin pe bază de donaţie (60, 30 şi respectiv 15 lei) de la Agenţia Teatrală şi de la magazinele Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea


Publicitate

Postaţi un comentariu