Dramaturgul Mihaela Michailov și regizorul Radu Apostol, în martie, la Cluj

Doi profesioniști ai artelor spectacolului, cu o vastă experiență în teatrul educațional și în lucrul cu comunități vulnerabile, vor fi susține în perioada 1-4 martie, la Cluj, un workshop din seria celor cinci incluse anul acesta în platforma culturală de ateliere și dezbateri, Focus Atelier. Scopul celor patru zile de discuții, dezbateri și exerciții propuse de Mihaela Michailov și Radu Apostol, este de a-i familiariza pe cei interesați cu o gamă largă de abordări și metode pedagogice, utile mai ales în lucrul cu grupuri de copii sau adolescenți.

„Fiecare participant va fi încurajat să dezvolte un proiect propriu, ale cărui particularități vor fi analizate din perspectivă metodologică, sub multiple aspecte, de la cele etice, la cele artistice și estetice. Astfel, în prealabil, cei doi coordonatori vor prezenta câteva noțiuni definitorii pentru arta cu miză socială și educativă, pentru a oferi și o bază teoretică indispensabilă celor dispuși să continue demersurile începute în cadrul atelierului. Importanța unei astfel de inițiative constă în faptul că le poate deschide practicienilor, deopotrivă regizori, actori sau dramaturgi, posibilitatea de a pătrunde într-un teritoriu artistic prea puțin exploatat în România. În plus, atelierul reprezintă o bună ocazie pentru ca anumite chestiuni legate de educația non-formală/alternativă, absente din majoritatea discursurilor oficiale, să fie în sfârșit supuse atenției publicului și tratate cu rigoarea pe care o merită”, se precizează în comunicatul de presă transmis de organizatorii Focus Atelier 2016, Asociația Reciproca.

Pentru workshop-ul Teatrul Comunităților Participative sunt disponibile 15 locuri. Doritorii se pot înscrie, până în data de 25 februarie, pe pagina oficială Focus Atelier 2016.

Citiți mai multe despre ediția din acest an a Focus Atelier aici:

Au început înscrierile la Focus Atelier 2016

[stextbox id=”custom”]

Mihaela Michailov este dramaturg și critic de artele spectacolului, coordonând, de-a lungul timpului, un număr considerabil de ateliere de teatru pentru copii și adolescenți. Printre textele sale se numără Complexul România, Interzis sub 18 ani, Capete înfierbântate, Copii răi, Google țara mea!, Sub Pământ, Familia Offline, Profu’ de religie, Față de drepturi. A colaborat cu regizorii Radu Apostol, Aleandra Badea, Alexandru Mihăescu, Ioana Păun, Bobi Pricop, David Schwartz. În 2013 a coordonat, alături de regizorul Radu Apostol, proiectul Copiii migrației, în cadrul căruia a scris textul Familia Offline jucat de nouă copii și de doi actori profesioniști. Este cofondatoare a Centrului de Artă Comunitară Vârsta 4 și a Centrului de Teatru Educațional Replika. Predă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale, București în cadrul masteratului de scriere dramatică și a masteratului de pedagogie.

Radu Apostol este regizor de teatru și film. Din 2008 lucrează ca asistent universitar în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografică „I.L. Caragiale”, București. Este cofondator al Centrului de Teatru Educațional Replika. Între 2012 și 2013 coordonează proiectul-pilot Manifest Canin în sala de lectură, organizat de Ascociația Replika, Red Panda și Asociația Națională a Bibliotecilor Publice și Bibliotecarilor. În 2012 regizează spectacolul Familia Offline, realizat în cadrul proiectului Țară, țară vrem părinți. Deține o serie de premii de la mai multe jurii de specialitate.

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu