Documentare despre viitorul Planetei și ateliere creative pentru copii, la Cinema Dacia din Mănăștur

Asociația clujeană Colectiv A propune o nouă serie de evenimente la Cinematograful Dacia din cartierul Mănăștur, de data aceasta o serie de filme documentare însoțite de evenimente comunitare pe tema relației locuitorilor cu orașul și mediul înconjurător. Înainte de fiecare proiecție vor fi organizate Ateliere Creative pentru copii, părinți și bunici, Degustări și Demonstrații Culinare și alte Evenimente Conexe în strânsă legătură cu temele abordate în filme.

Primul eveniment din cadrul seriei Oameni.Orașe.Mediu va fi pe 14 octombrie în Cinema Dacia, urmând ca proiecțiile de filme și evenimente comunitare să continue și în lunile următoare. Filmele documentare vizează probleme globale de ecologie, producția și consumul hranei, trafic versus zone verzi și alte subiecte ce țin de viitorul orașelor, comunităților, mediului înconjurător și al Planetei.

social

Program, 14 octombrie

Ateliere de reciclare creativă cu Asociația Firul Ariadnei

Foyer, 15.00-17.00

Planetary/Planetar (2015) Durată: 1 h 25 min.

Regie: Guy Reid, Steve Watts Kennedy

Sala Mare, 18.00

 „Până acum am acumulat experiență de lucru în cartier, am ascultat nevoile locuitorilor, am identificat noi actori locali care doresc să continue activități în cartier. În acest context, dorim să aplicăm metodologia folosită deja în zona La Terenuri – Spațiu Comun în Mănăștur : prin dezbateri și diferite tipuri de consultări, identificăm probleme din cartier și aducem iar vecinii împreună să cautăm soluții în mod participativ. Până acum am identificat problema lipsei spațiilor verzi, a unui centru comunitar și a lipsei de evenimente culturale în cartiere, în speță în Mănăștur. În ultimii ani am creat împreună cu locuitorii Zilele Mănășturului, numeroase Ateliere pentru copii, părinți și bunici, Manhattanshtur – festival pentru liceeni, Open Stage Sessions prin care talentele mănășturene au fost încurajate să se exprime și multe alte evenimente comunitare. Toate acestea ne arată cât de mare este nevoia de spații comune, de locuri în care să respirăm aer proaspăt împreună cu cei dragi, dar și de cultură la noi în cartier”, transmit organizatorii evenimentului, Asociația Colectiv A.

 

Postaţi un comentariu