Cornel Udrea recomandă: concert BZN, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor

Foto: http://www.oldiesmusicblog.com/
eepurl.com

„Recomand în data de şase martie concertul celor doi olandezi, soţ şi soţie, care formează trupa BZN. Au fost în vogă în anii ’70-’80 şi contribuţia lor cea mai importantă a fost internaţionalizarea muzicii uşoare. Au cântat în mai multe limbi şi sunt recunoscuţi pentru modul în care au adaptat opera şi opereta la ceea ce înseamnă muzica uşoară. BZN este o formaţie oricând contemporană cu noi, cu doi solişti de excepţie care ştiu să se armonizeze şi să realizeze duete orchestrate extraordinar”, precizează umoristul Cornel Udrea.

Numele de “BZN” provine de la prescurtarea numelui “Band Zonder Naam”, reprezentând “trupa fără nume”, denumire sub care au strâns peste 40 de ani de carieră, sute de melodii înregistrate, peste 40 de albume vândute în milioane de copii şi zeci de discuri de aur şi de platină. Potrivit iconcert.ro, în luna martie a anului 2014, Jan Keizer şi Anny Schilder legendele faimoasei trupe, revin în România cu un turneu naţional ce cuprinde concerte în Timişoara (Filarmonica Bantul) pe 4 martie, în Cluj-Napoca (Casa de Cultură a Studenţilor) pe 6 martie şi în Bacău (Teatrul De Vară) pe 8 martie.

BZN a debutat ca formaţie de muzică pop-rock în anul 1966 şi i-a avut iniţial în componenţă pe Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitară), Evert Woestenburg (chitară) Jan Tuijp (chitară bass) and Gerrit Woestenburg (tobe).Trupa a oferit fanilor săi melodii îndrăgite precum „Mon Amour”, “Blue Eyes, Blue Eyes” sau “Dance, Dance”, dar în anul 2007 a luat hotărârea de a-şi încheia activitatea muzicală. Datorită unei cereri mare venite din partea fanilor, însă doi dintre foştii componenţi ai trupei continuă şi astăzi să concerteze.

Postaţi un comentariu