Concertul lui Arnaud Fleurent Didier, în debutul programului francofon al Capitalei Europene a Tineretului 2015

Arnaud Fleurent Didier
eepurl.com

Institutul francez din Cluj-Napoca își lansează programul de evenimente francofone « ALTER/NATIF » dedicat Capitalei Europene de Tineret cu concertul excepțional al artistului francez Arnaud Fleurent Didier. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 31 ianuarie, la Cercul Militar din Cluj-Napoca.

Stea în urcare a tinerei scene franceze de electro-pop, Arnaud Fleurent Didier și trupa sa vor transporta spectatorii în universul lor reconstituit al Franței de azi : poetic, politic, sentimental.

 Ziarul Libération scria despre artist: “Cu timbru gracil și acorduri rafinate, Arnaud Fleurent-Didier face legătura între două tradiții foarte franțuzești. Pe de o parte, este atașat de chanson-ul francez, în care primează textele. Pe de altă parte, acordă o atenție deosebită « învelișului » sonor, care merge de la sonorități șaizeciste la cea mai actuală muzică electronică”.

Intrarea la concert este liberă în baza unui bilet, care se poate ridica de miercuri, 21 ianuarie, de la Institutul Francez Clu, Str. IIC Bratianu 22. În deschidere va cânta trupa Mes Quins.

Lansarea programului francofon al Capitalei Europene a Tineretului 2015 contribuie la evidenţierea caracterului multicultural al Clujului o componentă prioritară în implementarea proiectului. “Strategia de comunicare și identitatea vizuală aYouth@Cluj-Napoca 2015 vor asigura implementarea multilingvismului ca prioritate orizontală. Iar Federația SHARE, prin Consiliul Director și Biroul executiv va colabora cu partenerii săi pentru a găsi formele de aplicare a principiilor multilingvismului care sunt cele mai potrivite pentru ei. Urmărim astfel să contribuim, pas cu pas, la obiectivul de a avea la Cluj-Napoca o comunitate cu adevărat deschisă și incluzivă”, transmite Federaţia Share într-un comunicat de presă, după Adunarea Generală din 14 ianuarie. Printre celelalte puncte de pe ordinea de zi a fost şi ocuparea posturile vacante din Consiliul Director de către Borzási Sarolta și Dan Petaca.

1546248_10153018605270859_6907834233552857481_n

Componenta multiculturală a Capitalei de Tineret mai este promovată şi prin reprezentanţii comunităţii maghiare din Cluj, care prin pagina de Facebook, Kolozsvár 2015 – Európa Ifjúsági Fővárosa au promovat orașul în Europa încă de la câștigarea titlului, sau de organizația studenților vorbitori de limbă germană şi de pagina de Facebook, Gutenberg – Dein Studentenverein.

Până în prezent, de la începutul anului, multilingvismul în cadrul proiectului Youth@Cluj-Napoca 2015 a fost promovat prin: proiectul ‪#‎Day15, respectiv prin autobuzele cu fragmente din operele unor autori contemporani și clasici, traduse în cele 5 limbi oficiale ale Capitalei Tineretului; 40.000 de vederi realizate special pentru cei care vizitează Cluj-Napoca au fost distribuite în 70 de hoteluri și 40 de restaurante și cafenele din municipiu. Turiștii pot trimite vederile cui doresc, fiind astfel o invitație în 5 limbi la Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

Postaţi un comentariu