Concert în Ajun de Crăciun la Sala Polivalentă din Cluj  

Foto: Dan Bodea

Un eveniment realizat în premieră naţională va avea loc vineri, 19 decembrie, de la ora 19.00,  la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Evenimentul “Nu-i lumină nicări”  aduce pentru întâia oară un spectacol liric pe scena nou înființatei Săli Polivalente clujene, oferind publicului ocazia de a se bucura  de un spectacol inedit, atât ca formă, dar și ca fond.

Spectacolul este realizat de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația ”Fidelia-bucuria operei” și Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Invitații speciali ai evenimentului sunt artiștii Grigore Leșe și Marcel Pavel.

Pe o regie artistică de operă, colind şi dans,   serata dedicată sărbătorilor de iarnă va reuni în acelaşi spectacol Soliștii, Orchestra, Corul şi Corpul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, cu participarea artiștilor invitați  Grigore Leşe şi Marcel Pavel,   acompaniaţi de Corul de copii ”Junior VIP” și Ansamblul  Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică  „Octavian Stroia”.

În cadrul conferinței de presă ce a anunțat deosebitul eveniment organizatorii au declarat că spectacolul constitue o multiplă premieră, beneficiind de un efort tehnic excepțional și o regie unică, personalizată întocmai pentru a satisface gusturile publicului larg clujean: o scenă special construită la fața locului, dispusă pe mai multe nivele, cu un tunel de acces din mijlocul căruia artiștii își vor face apariția în impresionantul cadru ce include, de asemenea, în formulă completă corul și orchestra, alături de ansamblul de balet al teatrului liric clujean.  Alături de consacrații artiști ai Operei Naționale Clujene, invitații speciali aduc o notă desăvârșită serii, prin acordurile tradiționale, arhaice autentice ale lui Grigore Leșe și elegantul stil pop-clasic caracteristic lui Marcel Pavel. Vor fi, de asemenea, prezenți soliștii Cosmin Ifrim și Zoltan Nagy, sosiți anume din străinătate pentru această ocazie.  Alegerea soliștilor nu a fost deloc întâmplătoare, spectacolul oferind un mix inedit, ce conține atât muzică lirică, cât și canzonete, dar și muzică tradițională.   Concertul va emana inegalabila strălucire şi bucurie a  Crăciunului, prin împletirea celor mai frumoase arii din repertoriul liric universal al compozitorilor Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Giacomo Puccini, Jacques Offenbach, Johann Strauss,   Franz Lehár și a celor mai îndrăgite canzonete și musical-uri, completate de colinde tradiţionale autentice şi clasicele cântece europene de sărbători, într-un spectacol în distinsul stil vienez.

În cei 95 de ani de activitate ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, acesta este primul proiect de o asemenea anvergură și dificultate ce se bucură de un mare entuziasm, atât din partea organizatorilor și a publicului, precum și din partea artiștilor invitați care se reîntorc cu aceeași afecțiune la Cluj.

Spectacolul dedicat Crăciunului îndeplinește dezideratul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca de a ieși în întâmpinarea publicului, oferindu-i manifestări artistice diverse nu doar pe propria scenă, ci și în spații alternative.   Parte a proiectului cultural ”Opera pentru Cetate”, susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, acest Concert de Crăciun completează repertoriul reușitelor lirice începute cu ocazia sărbătorilor de iarnă ale anului trecut și continuate prin succesul operei Aida, regizată în aer liber în Piața Unirii din Cluj. Aceste inițiative sunt deschizătoare de drumuri pentru ceea ce se dorește să devină o tradiție a Clujului cultural și o apropiere a instituției lirice de publicul larg.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, fiind realizat în parteneriat cu Asociația Culturală PRO Transilvania, Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică ”Octavian Stroia”, Asociația ”Ferma de Zîne”.


Publicitate

Postaţi un comentariu