Comedia dramatică “Ashby” deschide Festivalul lnternațional de Film Comedy Cluj

Ediția din acest an a Festivalului lnternațional de Film Comedy Cluj se va deschide cu filmul Ashby, comedia dramatică a regizorului și scenaristului Tony McNamara, film care a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Tribeca și a cărui scenariu a fost nominalizat printre cele mai bune ale anului de către Asociația Scenariștilor Australieni.
Proiecția va avea loc vineri, 16 octombrie, începând cu ora 19:00, la Cinematograful Florin Piersic.
Este filmul ce ne dă șansă, din nou, de a-l redescoperi pe Mickey Rourke (aici în rolul unui asasin CIA la pensie și cu doar câteva luni de viață rămase), într-o poveste despre prietenii neașteptate, vecini pe care nu știi dacă să ți dorești și disperarea pe care doar un adolescent o poate avea în nevoia de a se intrega într-o comunitate nouă.

Ashby este doar primul din cele aproape 200 de filme selecționate pentru ediția din anul acesta. O ediție marcată, în special, de prezența filmelor independente, artistice și documentare, realizate fără finanțări publice sau ale unor companii gigant. Filmele independente reprezintă aproape 50% din peliculele de lung sau scurt metraj incluse în program. Producțiile provin din toate zonele globului, Europa Statele Unite, până în Malaezia și Africa de Sud, din dorința organizatorilor de a face în continuare cunoștință publicului cu forme de umor și subiecte cât mai diverse și mai specifice diferitelor culturi.

Comedy Cluj 2015 aduce creșterea numărului de săli în care vor fi proiectate filmele. Pe lângă locațiile tradiționale, cinema “Florin Piersic”, cinematograful “Victoria” și Casa TIFF se vor adăuga și săli în cadrul multiplexului Cinema City, atât din Iulius Mall, cât și din Polus Center.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015 are loc la Cluj-Napoca în perioada 16-25 octombrie 2015 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Consiliul Național al Cinematografiei.

Secțiunea Europeană face parte din proiectul „Legături europene prin cinematografie și dans” și este finanțată printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.

Secțiunea World Panorama este realizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj și programului „Cluj – Capitală Europeană a Tineretului 2015”. Proiectul susţine candidatura Clujului pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului“.

Postaţi un comentariu