CLUJ | Agenda principalelor festivaluri și evenimente culturale în 2019

Foto arhivă: Dan Bodea

Se anunță un an plin de evenimente în Cluj cu festivaluri devenite tradiție și zeci de evenimente „de weekend”. Cum ne-am obișnuit deja, adevărata „fiestă” începe cu Zilele Clujului, între 23-26 mai, evenimentul fiind urmat de cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania-TIFF (31 mai-9 iunie). Mai jos vă prezentăm principalele festivaluri și datele desfășurării lor în 2019:

Festivalul Internațional de Film de Scurt Metraj ClujShorts (5-14 aprilie)

Anul acesta, ClujShorts promite din nou experiențe cinematografice veritabile și o sumă de evenimente, dedicate deopotrivă cineaștilor și cinefililor, menite să satisfacă cele mai înalte așteptări.

Gaudeamus Cluj-Napoca: (17-21 aprilie)

O nouă ediție a Târgului de Carte Gaudeamus se va desfășura într-un pavilion mobil în Piața Unirii.

Lenny Kravitz în concert (6 mai)

Pentru prima oară pe o scenă din Transilvania, artistul vine la Cluj-Napoca pentru a promova noul său album, Raise Vibration. Astfel, pe data de 6 mai 2019, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca fanii vor asculta atât piesele noi ale artistului, dar și hituri precum: „Are You Gonna Go My Way”, „If You Can’t Say No”, „I Belong To You”, „Fly Away” și „American Woman”.

Zilele Clujului (23-26 mai)

Noua și cea de-a IX-a ediție a Zilelor Clujului va avea loc anul acesta în perioada 23-26 mai.

Foto: Marius Mariș

TIFF-Festivalul Internațional de Film Transilvania (31 mai-9 iunie)

Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au anunțat deja că primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj‑Napoca.

Sports Festival (13-16 iunie)

Sports Festival aduce la Cluj-Napoca, printre numeroși invitați și evenimente, nume mari ale tenisului mondial alături de cel mai îndrăgit sportiv al României, Simona Halep. Cu această ocazie va avea loc și o întâlnire dintre echipa României și echipa Italiei, în 15 iunie, în cadrul ediției a 2-a a festivalului unde per total, în terenul BT arena, vor fi 39 titluri ATP  sau WTA.

Elementum Festival (21-23 iunie)

Cele 4 elemente clasice ale naturii, aer, apa, pământ și foc, plus unul „bonus”, suflet, se reunesc, între 21 și 23 iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani, sub forma ELEMENTUM, un festival „În ritmul familiei”. Timp de trei zile, cadrul natural desfășurat pe 20 de hectare va fi gazda unui amplu eveniment dedicat întregii familii.

Tom Jones în concert (26 iunie)

Artistul britanic vine în România pentru a încânta publicul din Cluj cu cele mai cunoscute hit-uri: It’s Not Unusual, Kiss, Delilah, I’ll never fall In Love Again și If I Only Knew. Pe lângă aceste cântece, Tom Jones va interpreta noi piese de pe cele mai recente albume: Long Lost Suitcase, Spirit In The Room și Praise & Blame. Concertul va avea loc Sala Polivalentă BT Arena, Cluj-Napoca, miercuri, 26 iunie.

Jazz in the Park (4-7 iulie)

A 7-a ediție Jazz in the Park este despre prieteni, despre timpul petrecut alături de oameni dragi, este, totodată, ediția cu cel mai bun line-up de până acum și ediția care va redefini festivalul, anunță organizatorii.

Foto arhivă: Dan Bodea

Electric Castle (17-21 iulie)

Electric Castle va avea loc în perioada 17-21 iulie, la Castelul Banffy din Bonţida. Organizatorii au anunțat deja câteva nume importante din industria muzicii care vor urca pe scenele festivalului: Thirty Seconds to Mars, Florence + The Machine şi Bring Me The Horizon sunt doar o parte dintre artiștii prezenți în festival.

Untold Festival (1-4 august)

Festivalul UNTOLD, devenit un fenomen internațional, își deschide porțile în 2019, în perioada 1-4 august la Cluj-Napoca. Unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din Europa a ajuns la cea de-a cincea ediție care va fi una aniversară și de neuitat, pentru fanii festivalului, anunță organizatorii.

Foto arhivă: Dan Bodea

Smida Jazz Festival (15-18 august)

Smida Jazz, festival dedicat jazz-ului de avangardă, a ajuns la a patra ediție și se desfășoară ca în fiecare an în pitorescul sat Smida (comuna Beliș, județul Cluj – în mijlocul Parcului Natural Apuseni).

Zilele Culturale Maghiare (18-25 august)

În 2019, evenimentul Zilele Culturale Maghiare va sărbători a zecea ediție. Zilele Culturale Maghiare din Cluj, unul dintre cele mai importante festivaluri culturale maghiare din Transilvania, reprezintă mai mult decât o serie de evenimente tot mai atractive pentru marele public: este o trecere în revistă a tot ceea ce înseamnă viaţa culturală a maghiarilor din Transilvania şi din întregul Bazin Carpatic.

Sarah Brightman în concert (22 octombrie)

Sarah Brightman, soprană de succes și vedetă cu recorduri la albumele vândute, va fi prezentă la București și la Cluj cu ocazia turneului mondial ,,HYMN: Sarah Brightman în concert’’. Artista va susține un concert în data de 21 octombrie 2019 la Sala Palatului din București și în 22 octombrie 2019 la Sala Polivalentă din Cluj.

1 Comentariu

  1. Fagadar Raluca spune:

    Ati uitat de Andre Rieu….

Postaţi un comentariu