Cele mai recente lucrări ale artistului Adrian Ghenie, în expoziție personală la Pace Gallery din New York

Adrian Ghenie, The Storm, 2015/darwinsroom.ro/artworks

Cele mai recente lucrări ale artistului român Adrian Ghenie vor fi prezentate în perioada 19 ianuarie-18 februarie la Pace Gallery din New York, potrivit site-ului oficial al galeriei.

Expoziția va cuprinde 12 picturi noi și cinci colaje și marchează prima expoziție personală în New York a artistului în aproape patru ani. Printre lucrări se va afla și a treia versiune a picturii The Storm, din 2016.

„Noile lucrări ilustrează înaintarea lui Ghenie tot mai mult înspre abstract. Aceste picturi vin să completeze seria de lucrări prezentate în 2013 și 2014 de Pace Gallery și lucrările prezentate în expoziția Darwin’s Room pe care Ghenie a avut-o la Bienala de Artă de la Veneția. Adrian Ghenie este recunoscut pe plan mondial ca unul dintre artiștii de primă mână ai generației sale care lucrează cu pictură în ulei alterând liniile între figurativ și abstract”, se precizează în prezentarea expoziției Recent Paintings.

Adrian Ghenie (n. 1977, Baia Mare, România) a absolvit Universitatea de Artă și Design din Cluj. A avut expoziții personale în muzee precum Museum of Contemporary Art Denver (2012–2013); Stedelijk Museum voor Actuele Kuns (S.M.A.K.), Ghent (2010–2011); și Muzeul Național de Artă Contemporană din București (2009–2010). Lucrările sale au fost incluse în expoziții organizate la Palazzo Grassi, François Pinault Foundation, Veneția; Tate Liverpool; Prague Biennial; San Francisco Museum of Modern Art; și Fondazione Palazzo Strozzi, Florence, printre altele. În 2015, a reprezentat România la Bienala de la Veneția. Lucrările lui pot fi admirate în câteva colecții publice printre care Hammer Museum, Los Angeles; Museum of Contemporary Art, Los Angeles; Museum van Hedendaagse Kunst, Antwerp; SFMOMA; și S.M.A.K., Ghent. În 2005, Ghenie a co-fondat Galeria Plan B, un spațiu de producție și expunere a artei contemporane. Trăiește și lucrează la Cluj și în Berlin și colaborează cu Galeria Pace din 2011.

Citiți și:

Adrian Ghenie, starul licitațiilor de artă în 2016?„Oricum – Bravo, Adi!”


Publicitate

Postaţi un comentariu