Cel mai vândut thriller coreean din istorie se lansează în Cluj: The Handmaiden, în regia lui Park Chan-wook

eepurl.com

Cel mai așteptat thriller erotic al anului se lansează în România din 18 noiembrie. Distribuit în 175 de țări, „Slujnica (The Handmaiden)” este cel mai bine vândut film coreean din istorie și este inspirat de romanul „Fingersmith” al scriitoarei britanice Sarah Waters.

„Park Chan-wook, faimosul regizor al filmelor „OldBoy”, „Lady Vengeance”, „Thirst” și „Stoker” (cu Nicole Kidman) a revenit pe marile ecrane cu un thriller erotic ce întrece cu ușurință orice producție de acest tip. Fără nunțe de gri, „Slujnica” este o peliculă plină de suspans despre o poveste de dragoste combinată ingenios cu erotism, fantome, horror și S&M. Sookee este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko, care trăiește o viață retrasă pe o proprietate luxoasă, cu unchiul ei extrem de dominant. Sookee păstrează însă un secret: este o hoață de buzunare recrutată de un șarlatan. Slujnica îl ajută să o seducă pe frumoasa moștenitoare și totul merge conform planului până la un punct”, transmit distribuitorii filmului, Asociația Culturală Macondo, în comunicatul de presă.

Conform presei internaționale, „Slujnica” este cel mai vândut film coreean din istorie. Acesta a fost distribuit în 175 de țări și a întrecut recordul producției „Expresul Zăpezii/ Snowpiercer”, avându-i în distribuție pe Tilda Swinton și Chris Evans. „Slujnica” a fost nominalizat la Palme d`Or, iar pentru scenografie a primit „Vulcan Award” în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2016. La Festivalul Internațional de Film Independent „Anonimul” din acest an, regizorul a primit trofeul „Anonimul” pentru contribuția la „frumusețea cinematografiei universale” și a fost prezent la Sfântu Gheorghe alături de actrița Kim Hae-sook și de producătorul filmului, Wonjo Jeong.

„The Handmaiden” va fi proiectat la Cluj în cinematografele Victoria și Florin Piersic.

Postaţi un comentariu