Cea mai mare expoziţie de gravuri ale lui Rembrandt vine la Cluj

În perioada 12 Aprilie – 8 Iunie 2014, publicul clujean va avea ocazia să admire 273 de gravuri originale obţinute prin imprimare de pe plăcile lui Rembrandt, restaurate şi prelucrate de Amand Durand între anii 1865-67, la solicitarea Bibliotecii Naţionale Franceze, plăci aflate în patrimoniul Muzeului Luvru din Paris. Gazda acestui eveniment este Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Aceste capodopere sunt deţinute de un colecţionar privat din Luxemburg. “Este cea mai mare expoziţie de gravuri ale lui Rembrandt realizată în România. Suntem fericiţi să le arătăm clujenilor 273 de gravuri din totalul de 286 realizate de Rembrandt pe parcursul vieţii sale”, declară serviciul de presă al colecţionarului.

“Este important pentru noi să aducem gravurile lui Rembrandt în România. În această eră a globalizării, nu mai este necesar să călătorim la Londra, Paris sau Amsterdam pentru a admira capodoperele artei europene. Astăzi, acestea vin în oraşul dumneavoastră” – adaugă declară reprezentantul colecţionarului.

Detaliile despre expoziţia intitulată „Rembrandt apogeul artei gravurii” vor fi prezentate vineri de reprezentanţii Muzeului Etnografic al Transilvaniei, în prezenţa consului onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Cluj, Wouter Reijers şi a reprezentantului Euro Art Luxembourg Thomas Emmerling, precum şi a criticului de artă Vasile Radu.

 

 


Publicitate

Postaţi un comentariu