Cărturești deschide o nouă librărie în Cluj

Foto: Facebook Cărturesti

Lanțul Cărturești a deschis o nouă librărie în Cluj, de data aceasta în incinta Polus Center, pe o suprafața de 200 de metri pătrați.

Potrivit scriitorului Mihai Mateiu, coordonator PR şi evenimente Cărtureşti Cluj, noua librărie a fost deschisă din dorința de a ajunge mai aproape de locuitorii din jumătatea opusă a orașului unde se află deja prima librărie Cărturești din Cluj, respectiv în complexul comercial Iulius Mall.

Găzduind peste 15.000 de produse, librăria din Polus Center dispune de un spațiu funcțional și foarte primitor destinat cititorilor de toate vârstele. „Pentru această nouă librărie din Polus nu am gândit un spațiu de ceainărie sau de organizare a evenimentelor culturale, cum este în Iulius Mall, ci am preferat să păstrăm profilul simplu al unei librării”, a precizat Mihai Mateiu pentru Transilvania Reporter. Accesul cel mai ușor în librărie se face pe la intrarea 3 a mall-ului.

Pentru amenajarea Cărturești Polus s-a colaborat cu biroul de arhitectură Square One, care a realizat și conceptul altor spații Cărturești din București, Constanța și Iași.„ Coordonatele principale ale amenajării librăriilor Cărturești din centrele comerciale sunt aceleași: pe jos folosim mocheta personalizată pentru fiecare spațiu în parte, mobilierul de perimetru este continuu, îmbrăcând spațiul în totalitate, iar tavanul este elementul grafic cel mai dinamic. Însă toate aceste elemente sunt armonizate diferit de la librărie la librărie”, precizează Adrian Cancer, reprezentant Square One, conform comunicatului de presă.

Cărturești Polus este a treia librărie deschisă de Cărturești în 2015, după inaugurarea din februarie a Cărturești Carusel într-o clădire-monument din centrul istoric al capitalei și cea din iunie a Cărturești Mega Mall. Cărturești a fost fondat în noiembrie 2000 de Șerban Radu și Nicoleta Dumitru și numără în prezent 18 librării-concept în 9 orașe: București, Iași, Timișoara, Cluj, Brașov, Constanța, Arad, Suceava, Ploiești.Cărtureşti găzduieşte anual peste 600 de evenimente culturale și se implică activ în viața orașelor, organizând cel mai mare festival urban din București, Street Delivery, cu versiuni locale în Iași, Timișoara și, din anul acesta, Cluj.

1 Comentariu

  1. Alexndru spune:

    Librarie cu peste 100% adaos comercial. Un adevarat CONCEPT pentru hotia romaneasca!

Postaţi un comentariu