Campanie de crowdfunding pentru platforma culturală Focus Atelier

Focus Atelier 2015/Foto: Roland Váczi

Inițiatorii platformei culturale de ateliere și dezbateri, Focus Atelier, anunță lansarea unei campanii de crowdfunding prin care doritorii pot contribui la completarea fondurilor necesare desfășurării proiectului.

Realizarea ediției a doua a Focus Atelier, care se va desfășura în mai multe locații din Cluj în luna martie, implică suma de 14.000 de euro și este menită să acopere: necesitățile de cazare, transportul național și internațional, masa și onorariile celor 6 traineri; costurile de logistică și de promovare – spații, aparatură tehnică, realizarea de afișe și broșuri, graphic și web design; remunerațiile echipei de proiect și ale colaboratorilor. „Am reușit să acoperim mai mult de jumătate din această sumă grație parteneriatelor și a facilităților primite. În continuare căutăm fonduri pentru a acoperi încă 35% din totalul minim necesar desfășurării proiectului. Prin sprijinul vostru dorim să acoperim categoriile din buget față de care întâmpinăm cele mai mari dificultăți. Acestea reprezintă transportul internațional a trainerilor, transportul spectacolelor de teatru și remunerațiile echipei de internship și ale colaboratorilor noștri”, transmit organizatorii Focus Atelier, Asociația Reciproca.

Campania de stângere de fonduri se desfășoară pe parcursul a 30 de zile, timp în care publicul poate susține proiectul cu sume pornind de la 20 de lei. Targetul organizatorilor este de a atinge suma de 9000 de lei.

Prima ediție a Focus Atelier s-a desfășurat pe durata lunii martie 2015, iar tema atelierelor și a dezbaterilor a fost dinamica artă-societate. Întreaga ediție a vizat felul în care arta este implicată social și felul în care arta poate trata problemele societății contemporane. Ediția a doua, programată în perioada 1-31 martie, tratează tema educației. Participarea la oricare dintre evenimentele Focus Atelier este gratuită.

Mai multe detalii despre campania de crowdfunding pentru proiectul Focus Atelier puteți afla de pe platforma Creștem Idei.

În 2016, Focus Atelier va avea patru secțiuni:

ATELIER care va cuprinde cinci ateliere:

Teatrul Comunitatilor Participative susținut de Radu Apostol și Mihaela Michailov – are drept scop dobândirea unor cunoștințe și abilități în elaborarea și aplicarea unui proiect de lucru cu o anume comunitate.

Knowing your rights and Herstory susținut de Milena Nikolic – oferă participanților cunoștințe, abordări critice și soluții privind problema egalității de gen.

Arta de a fi Spectator susținut de Miruna Runcan –  se axează pe experiența receptării producțiilor teatrale și cinematografice din perspectiva spectatorului, țintind spre stimularea abilităților perceptive și analitice.

The feedback method susținut de Sonja Jokiniemi – dedicat atât artiștilor, cât și amatorilor, atelierul oferă hint-uri în furnizarea unui feedback relevant și productiv pentru cei implicați în realizarea unui performace sau a unui spectacol.

Teatru Forum & Teatru Invizibil susținut de George Wielgus – un sistem de jocuri și exerciții prin care participanții se pot detaşa de felul în care acționează în societate, pot reconstitui și analiza consecințele acțiunilor lor.

DEZBATERE în cadrul căreia participanții sunt invitați să discute despre:

Pedagogia teatrală.Teatrul copiilor și adolescenților – se va pune în discuție lipsa repertorială a spectacolelor care au în centru problematici ale copilăriei și ale adolescenței.

Egalitate de gen. Unde ne situăm? – se vor pune în discuție subiecte precum sexismul, lookismul și machismul, încercând să identificăm în ce măsură putem racorda discursul despre egalitatea de gen la realitatea societății românești

Pedagogie și egalitate socială – se vor pune în discuție metodele abordate în diferite demersuri educaționale și responsibilitatea pe care acestea o au față de echilibrul social.

Crize și alternative educaționale – încheiend luna maraton, este gândită ca o încercare de a retrasa motivația, necesitatea și sustenabilitatea unui demers ca Focus Atelier.

SCHIMB se vor desfășura cinci ateliere susținute de oamenii care au răspuns apelului organizatorilor de a fi trainer și de a susține propriul lor atelier, pe tema aleasă de ei. Pe langă acestea, vor fi puși în contact tinerii din liceele tehnice cu comunitatea Cluj Makers. Aceștia vor beneficia gratuit de atelierul 3DD (3 Days Design) susținut de inginerii Cluj Makers.

TROC – Rețea de Teatru Educativ, cinci spectacole se vor deplasa pe traseul București – Cluj – Sibiu:

Față de drepturi, producție Centrul de Teatru Educațional Replika- București, se va juca la Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca.

Amintiri din epoca de școală, producție Asocoația A.D.O. și Teatrul de Comedie, se va juca la Reactor de creație și experiment , Cluj-Napoca.

Copii Răi, producție Centrul de Teatru Educațional Replika – București, se va juca la Teatrul Gong, Sibiu.

Dispariția, producție Reactor de creație și experiment și Asociația Reciproca, Cluj-Napoca, se va juca la Centrul de Teatru Educațional Replika, București.

Nu cred că o să îmi treacă vreodată, producție Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca, se va juca la Teatrul Gong, Sibiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu