Bursa zvonurilor: Cafenea sau centru de cultură în locul Librăriei Diverta?

Librăria Diverta se va muta pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, în locul restaurantului Hubertus/Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Un restaurant, o cafenea sau un centru destinat culturii va lua locul actualei Librării Diverta care, începând cu data de 1 octombrie, se va muta în casă nouă?Întrebarea stă pe buzelor multor clujeni în aceste zile, fără a primi confirmarea că libraria-simbol al Clujului nu va dispărea, ci doar va primi o nouă înfăţişare.

Conform unor persoane care doresc să-şi păstreze anonimatul, spaţiul din Piaţa Unirii îşi va păstra tendinţa culturală pe care o deţine încă din anii ’50.  „Cei care vor ocupa spaţiul sunt persoane de onoare, care ţin la cultură şi la simbolurile Clujului. Nu va fi în niciun caz cafenea sau restaurant, ci locul va avea un profil cultural. Nu va fi nimic comercial, sau ce implică un anume consum alimentar. Va fi un spaţiu destinat culturii, asta să fie clar. Lucrurile sunt concretizate la un anumit nivel, însă momentan nu putem oferi mai multe detalii”, a declarat pentru Transilvania Reporter o sursă apropiată noilor proprietari.Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, până astăzi, la Primărie, nu a fost depusă nicio solicitare sau cerere pentru reamanejarea sau schimbarea destinaţiei a spaţiului. Noul chiriaş al spaţiului ar trebui să ceară Primăriei aviz de funcţionare şi orar, însă, deocamdată, nu a fost făcut niciun demers. Potrivit site-ului stiridecluj.ro,  compania americană Starbucks este în negocieri cu SC Books SRL, firma care deține spațiul în care până în 1 octombrie va funcționa încă Librăria Universității. De asemenea, există şi zvonul conform căruia proprietarul restaurantului Hubertus ar fi interesat de deschiderea unui restaurant în acea zonă centrală.

Ultimele informaţii nu exclud posibilitatea ca lanţul de fastfood-uri McDonald’s să ocupe spaţiul din Piaţa Unirii, însă reprezentanţii companiei nu au putut fi contactaţi pentru o declaraţie cu privire la acest subiect.

Costuri mai mici

Librăria Diverta Universității se mută de la 1 octombrie 2013 pe Bulevardul 21 Decembrie, nr 22, în locul fostului Restaurant Hubertus.“Decizia de a reloca Diverta Cluj a fost una îndelung cântărită, la care am evitat din răsputeri să se ajungă, din resepct pentru clujenii pentru care Librăria Universității are o tradiție de zeci de ani. Din păcate, în condițiile unor costuri mari și a unei scăderi constante în ultimii ani a pieței de carte, am fost nevoiți să ne reorientăm către un spațiu mai avantajos din punct de vedere al costurilor. Rămânem însă aproape de clienții noștri, nu doar ca locație, pe Bv. 21 Decembrie, ci și ca misiune. Le vom aduce în continuare cele mai noi și apreciate titluri, dar și cele mai interesante evenimente culturale”, a declarat Carmen Dumitrescu, Business Development Manager Diverta.

 Citiţi mai multe despre acest subiect în articolul de mai jos:

http://transilvaniareporter.ro/cultura/de-la-carte-la-a-la-carte-libraria-universitatii-inca-un-simbol-pierdut-al-clujului/

Postaţi un comentariu