Bonţida şi-a omagiat fiii. Dorel Vişan, Aurel Loşonţi şi Alexandru Chira au devenit cetăţeni de onoare ai comunei

Actorul Dorel Vişan a primit, duminică, titlul de Cetăţean de onoare al comunei Bonţida, comună din care face parte şi satul său natal, Tăuşeni.

Titlul a fost acordat în cadrul unei ceremonii organizate la castelul Banffy din Bonţida, iar în cadrul evenimentului au primit titlul de Cetăţean de onoare al comunei şi prof. univ. dr. Aurel Loşonţi şi, postmortem, artistul Alexandru Chira.

„Cu prilejul acestei sărbători ne onorează fiii cei mai de seamă ai comunei noastre, iar în cadrul acestei festivităţi acordăm titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Bonţida domnilor prof. univ. dr. Aurel Loşonţi, actorului Dorel Vişan şi, post mortem, artistului Alexandru Chira, personalităţi care prin activitatea pe care au desfăşurat-o, prin realizările personale, precum şi prin atitudinea frumoasă pentru promovarea plaiurilor natale, ne-au făcut şi ne fac cunoscuţi, atât în ţară, cât şi în străinătate, motiv pentru care prin acordarea acestor titluri noi arătăm faţă de domniile lor respectul şi întreaga noastră consideraţie”, a declarat, în cadrul ceremoniei, primarul comunei Bonţida, Aurel Cărhat.

Actorul Dorel Vişan s-a arătat onorat de distincţia primită.

„Vă mulţumesc din suflet pentru această onoare, de care nu ştiu dacă sunt vrednic. Parafrazând un personaj celebru al lui Shakespeare, aş spune că din câte palme mi-a tras viaţa, am reţinut un lucru: nu contează câtă avere ai, nu contează câte bunuri, nu contează ce sănătate ai şi ce senzaţie de fericire, cât contează preţuirea pe care ţi-o dau semenii tăi. Preţuirea vine din caracterul omului şi caracterul omului se formează în familie. Familia este izvorul demnităţii şi al dragostei de ţară. Am plecat din aceste locuri şi m-am întors mereu la ele, pentru că numai de la obârşie –cum spune Blaga-, de la izvor poţi bea apa care te formează ca om”, a spus Dorel Vişan.

Printre altele, Aurel Loşonţi a elaborat o monografie a comunei Bonţida, iar artistul Alexandru Chira a realizat un ansamblu monumental ale cărui părţi se întind pe câteva dealuri, intitulat „De-semne spre cer pentru ploaie și curcubeu”.

La ceremonie au participat, printre alţii, deputatul PSD Cornel Itu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu, preşedintele PNL Cluj, Mihai Seplecan, alte oficialităţi locale şi judeţene, precum şi câteva sute de persoane.

1 Comentariu

  1. MANIPULATUL spune:

    VAI DE CAPUL SATULUI SI COMUNEI,CU UNII HOTI,DIN IMAGINE

Postaţi un comentariu