Bilete epuizate cu trei zile înainte la concertul de la Filarmonică dirijat de Lawrence Foster

Filarmonica de Stat „Transilvania” a anunţat în cursul zilei de miercuri că biletele la Concertul Extraordinar programat la sfârşitul săptămânii s-au epuizat. „Dragi melomani, vă anunţăm că acest concert va fi unul cu casa închisă, deoarece toate biletele au fost epuizate. Mulţumim pentru înţelegere! Vă aşteptăm în continuare la Agenţia de Bilete, în cazul în care doriţi să vă achiziţionaţi bilete pentru următoarele concerte”, a transmis Filarmonica.

Amintim că acest Concert Extraordinar al Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni cu participarea dirijorului american Lawrence Foster şi a pianistului Daniel Goiţi.

Din program vor face parte Rapsodia română nr. 2 în Re major, op. 11 de George Enescu, Concertul pentru pian nr. 2 în do minor, op. 18 de Serghei Rahmaninov şi Simfonia a V-a în mi minor, op. 64 de Piotr Ilici Ceaikovski . “Programul concertului a fost ales de Lawrence Foster, un mare iubitor al operelor lui George Enescu şi un dirijor de top care ne face să ne simţim onoraţi de prezenţa lui la Cluj. De asemenea, Daniel Goiţi, unul dintre cei mai mari pianişti ai României va fi prezent pe scena Filarmonicii vineri seară”, a precizat Marius Tabacu, directorul Filarmonicii de Stat “Transilvania”. În privinţa viitoarelor surprize ale Filarmonicii, pentru următoarea perioadă, Marius Tabacu a declarat că se află în discuţii cu reprezentanţii proiectului Cluj Capitală Europeană a Tineretului şi că vor pregăti împreună un eveniment de amploare în acest an.

Lawrence Foster

Cunoscutul dirijor american Lawrence Foster, Director Artistic al Festivalului „George Enescu” pentru ediţia din 1998, a condus Concertul extraordinar al Orchestrei Române de Tineret, la Festivalul George Enescu din 2013. Născut în 1941 în Los Angeles – părinţii săi erau de origine română -, Lawrence Foster este un remarcabil interpret al muzicii lui George Enescu, fiind Director Artistic al Festivalului „George Enescu” la ediţia din anul 1998. Dirijorul american a fost decorat de statul român, în 2003, pentru aportul adus muzicii româneşti şi creaţiei enesciene în mod deosebit, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer.

Daniel Goiţi

Pianistul Daniel Goiţi, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima – Cluj, şi-a desăvârşit formarea artistică în cadrul Academiei de Arte din Berlin, a fost invitatul unor importante festivaluri şi a realizat concerte şi recitaluri în Grecia, Austria, Republica Moldova, Franţa, Ungaria, Germania, Marea Britanie şi SUA. A concertat în România alături de cele mai importante orchestre şi a susţinut recitaluri în ţară şi peste hotare.De-a lungul timpului a fost distins cu premii la numeroase competiţii naţionale, a obţinut Premiul I al Concursului George Enescu, Premiul I la Concursul Internaţional Arthur Schanbel (Berlin), iar în prezent este invitat să jurizeze în cadrul unor importante concursuri.

Concertul Extraordinar al Orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania” este programat vineri, 16 ianuarie, de la ora 19.00, în sala de concerte a Colegiului Academic.

Postaţi un comentariu