Aproape 8000 de persoane au donat pentru „Cumințenia Pământului” la Electric Castle

În imagine Paul Kalkbrenner, unul dintre artiștii prezenți în festival/Foto credit: Electric Castle Festival
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

7920 de persoane au donat pentru „Cumințenia Pământului” la Electric Castle, respectiv 1 din 6 participanți la festival au contribuit la achiziționarea operei lui Brâncuși, a transmis ministrul culturii Corina Șuteu, marți dimineață, pe pagina oficială de Facebook.

În acest an, festivalul Electric Castle a oferit posibilitatea participanților să contribuie prin donații, în orice punct de bar din festival, la campania de strângere de fonduri „Brâncuși e al meu”, popularizând astfel campania aflată în desfășurarea în acest moment pentru achiziționarea sculpturii lui Constantin Brâncuși. Până în data de 15 iulie, conform paginii oficiale de Facebook a campaniei, au fost donați peste 306.000 de euro prin intermediul site-ului www.brancusiealmeu.ro, prin transfer bancar și prin site-ul eMag. Campania “Brâncuși e al meu“ are ca scop strângerea sumei de șase milioane de euro, fiind desfășurată până în data de 30 septembrie 2016.

Participanții la Electric Castle au putut face donații și pentru restaurarea Castelului Banffy de la Bonțida,   locul unde se desfășoară deja de patru ediții festivalul/Foto: Cristina Beligăr

Participanții la Electric Castle au putut face donații și pentru restaurarea Castelului Banffy de la Bonțida, locul unde se desfășoară deja de patru ediții festivalul/Foto: Cristina Beligăr

Prezentă la Bonțida, în prima zi a festivalului Electric Castle, Corina Șuteu a declarat că donația este de fapt o formă de participare și că, pentru fiecare dintre noi, a dona reprezintă altceva. „Îmi confirmă ceea ce cred, că a dona pentru campania Cumințenia Pământului e un gest care ține de participare și de prezența în spațiul public în mod evident, concret”, a precizat ministrul culturii, completând că ministerul pe care îl reprezintă nu s-a gândit să prelungească perioada campaniei, sperând într-o reușită.

Citiți și:

Ministrul Culturii, Corina Șuteu:„Electric Castle îmbină perfect ceva ce România a visat întotdeauna să aibă, respectiv patrimoniu și cultură alternativă”

Postaţi un comentariu