Anca Hanu, desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru de la Oradea

În spectacolul “Trilogia Aureliu Manea”/Foto: Nicu Cherciu

Actriţa Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Anca Hanu, a primit premiul Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, pentru rolul titular din spectacolul Amalia respiră adânc de Alina Nelega, în regia lui Tudor Lucanu.

Festivalul s-a aflat la cea de-a XX-a ediţie şi s-a desfăşurat în perioada 20-28 septembrie 2014. Selecţionerul producţiilor din concurs a fost criticul de teatru Ion Parhon. Din juriu au făcut parte Maria Zărnescu (critic de teatru, asistent universitar UNATC), Elisabeta Pop (critic de teatru), Mircea M. Ionescu (dramaturg), Adi Carauleanu (actor şi director artistic al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi) şi Alexa Visarion (regizor şi scenarist), care a fost şi preşedintele juriului.

Citiţi mai jos  un interviu cu actriţa Anca Hanu publicat de Transilvania Reporter în luna februarie:

Anca Hanu, actriţă: de când a venit Ada Milea la Teatrul Naţional, am început să cânt mai des

Criticul Mircea Morariu scria despre spectacolul „Amalia respiră adânc”: „Versiunea clujeană [a piesei] e un farmaceutic amestec de umor, copilărie, inocenţă, spontaneitate, dramă, tragedie, revoltă, protest, dar şi de ironie subtextuală rafinată convertită în comentariu critic. Un comentariu pe care spectatorul atent îl descoperă în policromul joc al actriţei Anca Hanu, în micile obiecte de recuzită sau de decor, respectiv în felul în care sunt convocate şi apoi evacuate acestea”.


Publicitate

Postaţi un comentariu