Albumul de benzi desenate al Cluj Comics Club şi un volum apărut la Eikon, în finala concursului Cele mai frumoase cărți din România

Concursul național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România, ediția 2014 şi-a desemnat cărţile finaliste, printre acestea numărându-se şi antologia de benzi desenate „Ţara desenată” publicată de Centrul Cultural German Cluj-Napoca, dar şi  volumul “Nodul Dacic” de Ioan Marchiş, apărut la Editura Eikon.

„Ţara desenată / Ein Land, ausgezeichnet” este al doilea volum publicat de Cluj Comics Club cu  ilustrații de Anna Benczédi, Alexandra Stoian, Ileana Surducan, Iulia Burlac, Timea Moldovan, Gabriel Marian, Simina Popescu, Larisa Crăciunaș, Ludmila Hodiș, Maria Eftimie, Alexandra Gavrilă, Maria Surducan, Sebastian Buclea, Adrian Barbu, Oana Cocheci. Volumul este finalist în categoria Carte pentru copii și tineret.

În ceea ce priveşte grafica volumului “Nodul Dacic” de Ioan Marchiș, aceasta este realizată de Florin Pop. Cartea a apărut în 2014 în Colecţia Universitas şi este finalistă în categoria Literatură.

res_dab835558b0de651470b0349e694ce18

Toate cărţile selectate de juriu vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World”.

În data de 6 octombrie juriul din acest an va acorda următoarele distincții: Premiul I, Premiul II şi Premiul III, precum și premii speciale – Premiul pentru ilustraţie, Premiul pentru carte pentru copii, Premiul pentru album, Premiul pentru tânăr designer, Premiul pentru carte de artist (categorie specială cu lucrări jurizate separat). Fondul de premiere este de 5.000 de lei. Premiul pentru tânăr designer constă în susținerea unei deplasări la un târg internațional de carte în străinătate, respectiv la Târgul Internaţional de Carte Salon du Livre, Paris 2015.

Lista completă a finaliştilor poate fi consultată la adresa celemaifrumoasecarti.ro

Membrii juriului sunt: Corinne Trovarelli (preşedinte), Arina Stoenescu, Timotei Nădășan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihuleț și Mihaela Paraschivu.Anul trecut, premiul cel mare al concursului a fost câștigat de cartea „Munka” (Autor: Rosta Jozsef, Design/Grafică: Timotei Nadasan, Publicată de autor), realizată la Cluj de editura „IDEA”.

“Cele mai frumoase cărţi din România 2014” este realizat de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură.


Publicitate

1 Comentariu

 1. Catalina Dobrean spune:

  Buna ziua,
  Numele meu este Catalina Dobrean si lucrez ca freelancer pentru agentia de media online Promo-Logic. Urmaresc sa public pentru clientii nostri articole noi pe site-uri de calitate.
  Aș dori să vă ofer o plată fixă pentru scrierea și publicarea unui articol pentru unul dintre clientii nostri pe http://maryland.cochranfirmcriminaldefense.com/

  Daca sunteti interesat va rog sa-mi spuneți și va voi oferi mai multe detalii. De asemenea, dacă dețineți alte site-uri, vă rog să imi trimiteți URL-urile lor, in vederea publicarii ulterioare a unui articol pe aceste site-uri.
  Astept cu interes un raspuns din partea dumneavoastra.
  Cu stima,
  Catalina Dobrean
  Media Account Manager

  Promo Logic Media Service
  catalina.dobrean@gmail.com
  http://www.promo-logic.com

Postaţi un comentariu