A XV-a ediţie a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca: 23.000 de vizitatori, în cinci zile

Foto: Dan Bodea

Cea de a XV-a ediţie a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca, desfăşurat în perioada 9-13 aprilie în pavilionul expoziţional din Piaţa Unirii s-a încheiat duminică. Conform monitorizării zilnice realizate de către organizatori, numărul vizitatorilor a fost de circa 23.000.

Premiile Târgului Gaudeamus  sunt următoarele:

Trofeele Gaudeamus acordate expozanţilor prin Votul Publicului

– Trofeul Gaudeamus: locul 3 – Editura Humanitas, locul 2 – Editura Nemira şi locul 1 – Editura Eikon din Cluj-Napoca

– Cea mai râvnită carte a târgului a fost desemnată „Istoria Transilvaniei” de Ioan-Aurel Pop şi Ioan Bolovan, publicată de Editura Eikon.

– Trofeul Presei, pe secţiunile publicaţii, radio şi TV a revenit cotidienelor Făclia de Cluj şi Ziua de Cluj, postului Radio Impuls şi postului TVR Cluj.

– Premiul Educaţia, oferit de către organizatori, a fost acordat Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

– Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Linca Kucsimschi, studentă în anul II la Facultatea de Arheologie de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Pe parcursul celor cinci zile ale Târgului, vizitatorii au avut ocazia să participe la Tombola Gaudeamus, organizată pe baza buletinelor pentru Votul Publicului. Câştigătorii celor cinci premii puse în joc au fost: Paul Gheorghiescu Nicolaescu, Tudor Bărbos, Dan Eugen Raţiu, Gelu Teampău şi Boros Lóránd.

Bilanţul statistic al ediţiei:

Suprafaţa târgului: peste 500 mp de standuri, amenajaţi într-un pavilion cu suprafaţa de 900 mp;

Numărul expozanţilor reprezentaţi la târg, aparţinând domeniilor majore de activitate de pe pieţele

editorială şi educaţională: 97, reuniţi în 64 de standuri;

55 de evenimente incluse în programul de manifestări al ediţiei de către organizator şi expozanţi;

 Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus 2014 va avea loc în Oradea – eveniment în premieră – în perioada 7 – 11 mai, în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Parcul 1 Decembrie.

Postaţi un comentariu