181 de scurtmetraje din SUA, Rusia, Germania sau India, la ClujShorts 2016

181 de scurtmetraje au intrat în competiția oficială ClujShorts, desfășurată între 4-10 aprilie la Cinema Victoria din Cluj, urmând ca în jur de 50 dintre acestea să fie selectate în finală.

Ediția a patra a Festivalului Internațional de Scurtmetraj reunește producții din România, SUA, Germania, Franța, Rusia, Spania, Marea Britanie sau India, multe dintre ele fiind scurtmetraje studențești venite de la academii de film. Potrivit organizatorilor, în comparație cu anul trecut, s-a constatat o creștere de 75% a filmelor românești înscrise.

„Am început cu 677 de producții și după mai bine de 175 de ore de vizionare și zile bune de dezbateri, s-a ajuns la următoarea concluzie: 181 de scurtmetraje. 181 de filme sau 36, 92 ore pline de suspans, inovație și diversitate maximă vor fi proiectate în cadrul celei de-a IV-a ediții ClujShorts la Cinema Victoria. Comedii cu un umor fantastic, plin de subtilitate și absurd, drame cu personaje și povești incredibil de complex construite, animații ce acoperă paleta vizuală de la magic la grotesc, documentare ce nu doar documentează pasiv, ci se angajează critic și provoacă spectatorul la luare de poziție, experimentale ce creează o experiență cinematografică cu adevărat sinestezică”, a precizat Rareș Stoica, directorul artistic ClujShorts, conform comunicatului transmis presei.

Echipa de selecție are șapte membri, specialiști în cinematografie și cinefili. Din cele 181 de filme selectate, doar o treime vor face parte din competiția oficială, urmând ca acestea să fie alese după o serie de dezbateri și vizionări suplimentare.

Postaţi un comentariu