121.000 de participanți la Electric Castle 2016 și promisiunea unor viitoare ediții

Foto: Dan Bodea

A patra ediție a festivalului Electric Castle s-a încheiat în această dimineață după un weekend în care peste 120.000 de participanți au călcat pragul Castelului Bánffy de la Bonțida pentru a se bucura împreună la unul dintre cele mai așteptate festivaluri ale verii.

Cinci zile de distracție completate de aproape tot atâtea zile de ploaie, acesta este bilanțul Electric Castle în 2016. Noroiul și terenul mlăștinos, apa din corturi sau mașinile împotmolite în parcări au contat prea puțin în fața succesului general pe care l-a înregistrat festivalul în rândul fanilor lui. God is an Astronaut, Bastille, Bring Me The Horizon și Gorgon City au fost numele care au convins 30.000 de oameni să petreacă ultima seară la Electric Castle. Astfel, potrivit organizatorilor, audiența festivalului, pentru toate cele cinci zile ale evenimentului, se ridică la 121.000 de oameni, spre deosebire de anul  trecut când 97.000 de persoane au fost prezente la festival.

„La fel de important de spus este că toate opțiunile de cazare în festival, respectiv 10.000 de locuri, s-au epuizat încă de vineri. După ce opțiunile Premium (Flexhotel, Swedish Lodge sau corturile pre-instalate) fuseseră rezervate încă de dinaintea festivalului, și spațiile disponibile în regular camping s-au ocupat vineri, chiar dacă organizatorii au suplimentat locurile, datorită cererii foarte mari, care a continuat să crească și după ce festivalul începuse deja. Dincolo de cifre, întâmplările ultimelor 5 zile confirmă că în jurul Electric Castle s-a format o comunitate puternică de oameni care iubesc muzica bună, apreciază prilejul de a întâlni artiști de referință ai genurilor electronic, rock, hip-hop și reggae, și înțeleg ce înseamnă atmosfera și experiența unui festival real”, spun organizatorii.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Ne-am simțit ca acasă încă de când am văzut primele cizme de cauciuc în drum spre castel. Zâmbetele largi ale oamenilor ne-au făcut să ne mai treacă spaima de Transilvania, «țara vampirilor», un loc în care ne-am dorit foarte mult să ajungem”, spunea aseară Dan Smith, solistul Bastille.

Încă de la primele minute pe scenă, Bring Me The Horizon au stârnit zâmbete printr-un intro plin de umor cu „instrucțiuni de siguranță” pentru participanți, care a inclus sfaturi de genul „spuneți-le acum toate lucrurile importante celor dragi, fiindcă în timpul show ului s-ar putea să rămâneți fără suflu”. O promisiune care s-a confirmat: în mai puțin de 5 minute de la primele acorduri, o bună parte din miile de oameni din fața scenei au format un circle pit și cu toții au dansat la unison în fața Main Stage by Beck’s.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Petrecerea a continuat nu doar până la orele mici ale dimineții, ci mult după răsărit. Mai exact, s-a dansat până luni dimineață la ora 10.00, momentul de încheiere a set-urilor programate la Booha Mansion. Această scenă a funcționat non-stop în timpul festivalului și a devenit un adevărat loc de întâlnire al „maratoniștilor” distracției. Dimineață, sentimentul a fost unanim: chiar dacă programul oficial era până la ora 10.00, petrecerea ar mai fi putut continua ore în șir, transmit organizatorii Electric Castle.

Foto credit: Electric Castle Festival

Foto credit: Electric Castle Festival

Imaginile surprinse în timpul festivalului au făcut, din nou, înconjurul internetului, subliniază organizatorii. Simbolică rămâne fotografia a doi tineri care se sărutau, îmbrățișați pe pământ, la finalul ploilor torențiale de sâmbătă, într-un gest de emoție pură și de sfidare a elementelor pe care nimeni nu le poate controla, dar care, la rândul lor, nu ne pot controla și descuraja. Duminică, curcubeul ce a răsărit deasupra castelului a fost păstrat ca amintire în fotografii publicate pe rețelele de socializare de fani, ca o promisiune a unor viitoare ediții.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu