Știați că…

Blana urșilor polari nu este albă, ci transparentă?

Chiar dacă ochiul pare să ne spună altceva, blana urșilor polari nu este albă, ci transparentă. Firele de păr sunt incolore, goale pe interior (precum fibrele optice) și conduc razele ultraviolete spre pielea lor neagră, unde sunt absorbite, încălzind corpul. Prin blana sa unică, ce reflectă lumina solară și creează astfel efectul de culoare albă, ursul polar reușește să își mențină corpul cald chiar si la termperaturile cele mai scăzute.

O mare parte din greutatea totală a ursului polar este reprezentată de stratul gros de grăsime, care îi asigură supravieţuirea în climatul extrem de rece, cu temperaturi care coboară adesea sub -60 de grade Celsius.
Un alt lucru interesant despre urșii polari este acela că ei nu hibernează. Este adevărat că dorm mai mult pe perioada iernii decât vara, dar somnul lor nu este unul de hibernare, temperatura corpului rămânând la un nivel normal.

Indiferent dacă știai sau nu acest lucru, tot te poți înscrie la Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT, un proiect al Asociației Femeilor de Afaceri Cluj. Înscrie-te în competiție până în 26 octombrie, pe site-ul www.cuget.afacj.ro și poți câștiga premii în valoare totală de 15.000 de lei!

Postaţi un comentariu