ŞTIAŢI CĂ … Furnica poate să ridice o greutate de 50 de ori mai mare decât a corpului ei

Dincolo de construcția lor rezistentă și picioarele puternice, furnicile se bucură și de titlul de cele mai inteligente insecte. Creierul lor conține aproximativ 250.000 de celule nervoase. Furnicile sunt capabile să comunice între ele prin mesaje chimice lăsate de feromonii secretați prin glandele lor.

Regina furnicilor, în general mai masivă, trăiește între 10 și 20 de ani. Aceasta menține viața unui mușuroi, ea fiind singura care are dreptul să procreeze. Regina se împerechează o singură dată în viață, în zbor, cu unul sau mai mulți masculi. După împerechere, femela își va pierde aripile iar trântorul va muri.

Un alt lucru mai puțin cunoscut despre furnici este acela că ele prezintă două stomacuri. Într-unul acestea acumulează mâncare pentru ele, iar în celălalt pentru colonie.

Această rubrică este oferită de Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni.

Dacă ai între 14-25 de ani, înscrie-te la CuGeT și ai șansa de a câștiga premii în valoare toatală de 1500 de lei. Află mai multe pe www.cuget.afacj.ro

Olimpiada CuGeT este un proiect inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Co-producator: TVR Cluj.

Parteneri oficiali:

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria, Consiliul Local Cluj și FSEGA.

Proiect realizat cu sprijinul:

Liberty Technology Park Cluj, Papercups, Nasticom și PcMadd

Postaţi un comentariu