Știați că… Crocodilii nu își pot mesteca hrana, ci o înghit întreagă

Crocodilul are cel mai complex creier dintre reptile, fiind totodată și cel mai sociabil din speța lui: uneori aceștia cooperează pentru a vâna. Media de viață a unui crocodil este de 50-60 de ani. Cu toate acestea, s-au raportat și cazuri în care aceștia au ajuns până la vârsta de 130 de ani.

Expresia „a plânge cu lacrimi de crocodil” provine dintr-un mit conform căruia reptilele varsă lacrimi în timp ce se hrănesc. Acest fenomen nu se întâmplă din cauza remușcărilor, bineînțeles, ci din motive pur fiziologice.

Această rubrică este oferită de Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni. Dacă ai între 14-25 de ani, înscrie-te la CuGeT până în data de 22 octombrie 2017 și ai șansa de a câștiga premii în valoare totală de 15.000 de lei. Află mai multe pe www.cuget.afacj.ro

Olimpiada CuGeT este un proiect inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Co-producator: TVR Cluj. Proiect realizat cu sprijinul: EXIMTUR. Parteneri oficiali: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj și FSEGA. Susținut de: Liberty Technology Park Cluj, WÖRWAG Pharma România și Nasticom.

 

Postaţi un comentariu