UBB organizează concursuri care pot înlocui examenul de admitere la facultate

Foto arhivă: Dan Bodea

Universitatea Babeş-Bolyai organizează şi în acest an concursuri, care pot înlocui examenul de admitere la facultate, pentru anul universitar 2016-2017. Concursurile se adresează în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la UBB.

Conform comunicatului transmis presei, acest tip de concursuri vor avea loc la următoarele facultăţi:

Facultatea de Matematică și Informatică organizează Concursul „Mate-Info UBB” în data de 16 aprilie 2016.

Facultatea de Fizică organizează Concursul de fizică pentru liceeni „Augustin Maior” în 16 aprilie 2016 și în luna noiembrie 2016 și constă dintr-o singură probă scrisă, având durata de maxim 2 ore, conţinând două probleme şi o întrebare teoretică din materia de liceu parcursă, conform programei detaliate, precizate pe pagina web a concursului.

Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică organizează Concursul „Candin Liteanu” în data de 16 aprilie 2016, cu începere de la ora 10.00, la sediul Facultăţii. Nota obţinută la acest concurs poate înlocui (la cerere) media de admitere din cadrul Concursului de Admitere 2016, cu condiţia ca persoana în cauză să deţină o diplomă de bacalaureat.

Facultatea de Biologie şi Geologie, Departamentul de Biologie, liniile română şi germană, organizează concursul „Emil Racoviţă”, care se adresează liceenilor din clasa a XII-a şi absolvenţilor de liceu din toată ţara interesaţi de domeniul biologiei. Concursul se va desfăşura în data de 2 aprilie 2016. Concursul „Apáthy István” (pentru linia maghiară) se va desfăşura în data de 19 martie 2016.

În perioada 15 ianuarie–15 iunie 2016 Facultatea de Știința și Ingineria Mediului organizează Concursul “Marcian Bleahu”, care se adresează în principal elevilor de liceu din clasele a XI-a şi a XII-a, dar şi elevilor din clasele a IX-a şi a X-a interesaţi de domeniul științei și ingineriei mediului.

Linia maghiară de Filosofie, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, organizează concursuri de eseuri, adresate elevilor de liceu. Perioada de desfășurare a acestor concursuri de eseuri începe din 15 ianuarie 2016.

Departamentul de Sociologie al Facultății de Sociologie și Asistență Socială va organiza concursul de sociologie și antropologie „Ion Aluaș”. Tematica concursului și lecturile recomandate se afișează pe site-ul facultății.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor organizează Concursul de cunoștințe „Oeconomicus Napocensis”, destinat elevilor de clasa a XI-a și a XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar naționale. Concursul se desfășoară în cadrul a două sesiuni, prima în luna martie 2016, iar cea de-a doua în luna mai 2016 și constă într-un test scris la una din disciplinele: economie generală, matematică, educație antreprenorială, contabilitate, marketing și informatică.

Facultatea de Business va organiza un concurs de cunoştinţe se va desfăşura în data de 9 aprilie 2016, la sediul facultăţii, candidaţii susţinând, la alegere, un test din economie sau matematică.

Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării va organiza în perioada 1 martie, 6 aprilie și 18-29 aprilie 2016, concursuri care pot substitui media de admitere pentru specializarea Public Health, pentru anul universitar 2016/2017.

În perioada martie-iulie 2016 Facultatea de Teatru și Televiziune va organiza o sesiune de pregătire pentru admiterea la facultate, în cadrul tuturor departamentelor facultății. Sesiunea de pregătire se va desfășura în perioada martie-iulie 2016 (până la începerea admiterii).

Toate informaţiile referitoare la concursuri şi cursuri de pregătire pentru admiterea la UBB pot fi consultate accesând link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/concursuri_admitere/


Publicitate

Postaţi un comentariu