Studenţii medicinişti îi cheamă pe clujeni să doneze sânge prin campania „Donează sânge! Fii erou!”

Foto: www.blogemia.com

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM Cluj) în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj organizează campania „Donează sânge! Fii erou!”. Astfel, persoanele care doresc să doneze sânge sunt așteptate cu buletinul/cartea de identitate între 25-29 noiembrie 2013, orele 7:30-13:30, la sediul CRTS, de pe strada N. Bălcescu nr. 18.

De mai bine de 12 ani Organizația Studenților Mediciniști din Cluj, în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, desfășoară campanii de donare de sânge. Deficitul de unități de sânge și preparate din sânge necesare salvării vieții unor bolnavi cu care se confruntă clinicile universitare clujene a motivat voluntarii Organizației Studenților Mediciniști din Cluj, prin proiectul „Donează sânge! Fii erou!” să ajute Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj să acopere aceste necesități. „Pe durata campaniei dorim ca numărul de donatori să se ridice la 600 și să se recolteze o cantitate de aproximativ 270 L de sânge. Clujul este primul și singurul centru universitar care a reușit pe parcursul ultimelor campanii organizate să mobilizeze un număr atât de mare de donatori în doar 5 zile”, transmit organizatorii campaniei.

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj este organizația reprezentativă pentru studenții Facultății de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. În prezent, organizația reprezintă interesele a peste 3000 de studenti, având peste 500 de voluntari activi în cadrul proiectelor pe care le derulăm. Studenții aleși de către colegii lor de an din cadrul Facultații de Medicină devin membri cu drept de vot în Consiliul Facultății de Medicină și în Senatul Universității, iar Președintele OSM este membru de drept în Biroul de Consiliu al Facultății de Medicină, precum și în Consiliul de Administrație al Universității. Astfel OSM este un O.N.G. structurat pe două mari direcții de activitate: sindicală (de reprezentare a intereselor studenților în medicină) și de voluntariat (prin proiectele organizate). Conform Statutului actualizat, scopul OSM este: „promovarea valorilor umane reale în rândul societății civile”.

Postaţi un comentariu