Reportaj multimedia. Bălăceală în zi de vară

Foto: Radu Bărăian

Ștrandurile Clujului sunt locurile de bălăceală și distracție puse la dispoziție locuitorilor, fiind opțiunea multora în zilele toride de vară. Atunci când cele special amenajate nu le convin, clujenii improvizează și au grijă să se răcorească, chiar dacă locul ales este pe malul Someșului.

Unde ne răcorim?

Prima opțiune este ștrandul „Sun” din Grigorescu. Cu un program de la 9.00 la 19.00, ștrandul oferă trei trei bazine dintre care unul pentru copii, unul mediu și unul cu o adâncime de 1, 80 metri. Intrarea este 10 lei pentru adulți și cinci lei pentru copiii cu vârste cuprinse între patru și 14 ani. Singurul inconvenient este faptul că apa nu este încălzită, lucru remarcat și de clienți.

„Aici e apa rece numai de la soare se încălzește, acesta este singurul inconvenient”, a declarat pentru Transilvania Reporter Mate Agnes, o clujeancă în vârstă de 43 de ani.

O altă destinație este Complexul de Natație Olimpic. Ștrandul își deschide porțile la 6.00 în timpul săptămânii și la 7.00 în weekend, încheind activitatea la ora 20.00. Cu 12 lei intrarea și cu reduceri pentru studenți, ștrandul are apa mult mai cladă și, astfel, clienții mai mulțumiți.

„Am ales să venim la Olimpic datorită apei, că e foarte curată și temperatura este ok, numai bună de înot. Curățenia este păstrată foarte bine și există și spații de recreere sau locuri unde să mănânci sau să bei. Prețurile sunt în regulă, având în vedere că suntem studenți și avem și reduceri. Poate ar trebui să se dezvolte un pic barul și să se renoveze terasa pentru că nu s-a renovat de mult timp”, a spus Alexandra Dădârlat,  o studentă în vârstă de 24 de ani.

În filmarea de mai jos puteți vedea care este atmosfera într-o zi lucrătoare la bazinul Olimpic.

Ultimul de pe listă este ștrandul de la Clujana, unde biletul de intrare costă tot 12 lei, pentru un adult și cinci lei pentru copiii cu vârste mai mici de 14 ani. Aici trebuie să fie plătită și o taxă auto de trei lei, în cazul în care clienții vin cu mașinile, iar un șezlong are prețul de închiriere de cinci lei. Ștrandul are două bazine, dintre care unul pentru copii și unul pentru adulți, iar încălzirea apei se face cu ajutorul unei centrale.

„E cam mică apa, dar e caldă, e mai bine că e caldă, am venit aici că am zi liberă. Prețurile mi se pare bune.”, a declarat unul dintre clienții ștrandului Romanți Alexandru.

Nu e ștrand dar e bine!
Cei care nu merg la ștrand dar vor să-și întrețină bronzul, aleg un loc mai puțin amenajat. În cartierul Grigorescu, aproape de ștrandul Sun, clujenii au „parcat” pături și prosoape pe malul Someșului. Oamenii stau aici la soare și copii se joacă cu picioarele în apa râului, deși la nici 200 de metri se află intens circulatul bulevard „1 decembrie 1918”.

În continuare puteți viziona o galerie foto realizată astăzi în principalele zone de bălăceală ale Clujului.

[nggallery id=5]

Text: Laura Goarnă
Foto/Video: Radu Bărăian
 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu