Piața Mihai Viteazu va fi decorată „altfel” în această iarnă. Care sunt propunerile clujenilor

Piața Mihai Viteazu va primi în acest an o nouă înfățișare prin decorațiunile de iarnă care o vor împodobi în luna decembrie. Reunite în cadrul concursului de idei-Lights On Cluj-Napoca, propunerile creative a mai multor designeri și arhitecți clujeni vor contribui la amenajarea „altfel” a Pieței Mihai Viteazu în preajma sărbătorilor de iarnă din acest an. Inspirate din decorațiunile de Crăciun ale altor orașe europene, precum Bruxelles sau Viena, dar având și elemente originale, proiectele propun instalații artistice tematice sau idei de împodobire a vegetației existente care să revitalizeze mobilierul urban. Brazi de Crăciun din structuri metalice spiralate, perdele luminoase, felinare sau bulgări mari de zăpadă sunt doar câteva elemente decorative propuse de participanții la concurs.

Proiectele care au fost trimise până la data limită stabilită de organizatori au intrat în procesul de jurizare, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă, 24 octombrie, juriul să anunțe proiectul câștigător. Perioada de votare se va încheia vineri, 23 octombrie, la ora 18.00. Proiectul câștigător va fi premiat cu suma de 1000 de euro de unul dintre organizatori și finanțat de Primăria Cluj-Napoca în limita unui buget de aproximativ 15.000 lei. Juriul este format din: Ligia Șubțirica, arhitect-șef al municipiului Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Radu Solovăstru, rectorul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, Beniamin Pop, brand arhitect, Răzvan Luca, arhitect, Mihail Onaca, instagrammer și actor, Sorin Dan Clinci, arhitect, Gabriel Aldea, fondator Clujlife.com, Dani Daiszler, manager Daisler Print House. Potrivit organizatorilor, până la data prevăzută în regulament au fost primite în jur de 17 proiecte, însă nu toate au îndeplinit criteriile de participare.

Vernisajul planșelor de concurs va avea loc în cadrul Zain-Design expressions, eveniment dedicat fenomenului de design românesc desfășurat la Cluj în perioada 12-15 noiembrie.

a-2a-1a-6

Concursul  Lights On este organizat de Daisler Print House, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi cu Asociaţia Plai.

Toate proiectele sunt afișate pentru consultare publică pe site-ul concurs.daisler.ro

Postaţi un comentariu