Papa Francisc primește zilnic 2.000 de scrisori

La Vatican ajung, în medie, în fiecare zi, 2.000 de scrisori venite din toate colțurile lumii adresate Papei Francisc pentru a-i cere ajutorul sau a fi încurajați.

Aceste cifre pe care le anunță serviciul poștal al Vaticanului notează că a crescut considerabil volumul corespondenței adresate Suveranului Pontif, deși de multe ori scrisorile ajung fără adresă sau timbru, cu singura precizare de a-i fi înmânate lui Jorge Bergoglio.

Directorul adjunct al biroului de presă al Vaticanului, Ciro Benedetti, a explicat că mulți credincioși care vin în sălile de presă lasă scrisori pentru Papă. El a precizat că majoritatea celor care îi scriu papei argentinian sunt persoane care trec prin greutăți și cer ajutor, nu doar material pentru a depăși dificultățile crizei economice, ci mai ales un sprijin moral pentru a putea merge înainte.

Papa Francisc primește însă și scrisori de felicitare sau de urări cu prilejul sărbătorilor religioase. „Aproape toți își notează numărul de telefon, în speranța ca Papa să-i sune”, a declarat Ciro Benedetti, care a dezvăluit că Papa îi sună la telefon pe mulți dintre cei care îi cer ajutorul.

Postaţi un comentariu