Opt doamne ale Clujului, premiate în cadrul Galei Excelenței la Feminin 2017

Foto: Dan Bodea

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA Cluj) a premiat miercuri, 24 mai, opt doamne de excepție ale Clujului în cadrul Galei Excelenței la Feminin 2017, eveniment de tradiție, ajuns la cea de-a cincea ediție.

„Asociația a fost înființată în urmă cu 13 ani și suntem 75 de doamne în asociație. O foarte originală statistică făcută de noi arată că avem împreună peste 2800 de angajați pe care îi coordonăm și susținem. Tot împreună avem peste 320 de milioane de euro cifră de afaceri în anul 2016, un total de 107 copii acasă și 17 nepoți. Cu toate aceste responsabilități de a conduce companii în calitate de antreprenori și manageri, ne-am găsit, totuși, răgaz să dedicăm comunității o parte din timpul nostru”, a declarat Mihaela Rus, președinta AFA Cluj.

Primarul Emil Boc a înmânat Premiul Excelența la Feminin în semn de recunoaștere și prețuire pentru managementul cultural de excepție la nivel internațional, criticului de artă și curatorului Maria Rus Bojan, ambasador al artei românești în străinătate. Clujeancă la origini, din 1995 este membră a Asociației Internaționale a Criticilor de Artă, în 2011 a fost curatorul Pavilionului României la Bienala de la Veneția, iar din 2013 este membră a Comitetului de Achiziții a Tate Modern din Londra. În prezent este curator independent și consilier profesionist de artă în Amsterdam.

Foto: Dan Bodea

„Se pare că munca pe care am depus-o în 25 de ani de activitate își arată roadele. Evident, odată ce ești născut și crescut în acest oraș, duci Clujul cu tine peste tot”, a precizat Maria Rus Bojan.

În continuare, prefectul Gheorghe Vușcan a acordat Premiul Excelența la Feminin în semn de recunoaștere și prețuire pentru contribuții deosebite la dezvoltarea învățământului superior medical clujean, doamnei Anca Buzoianu, decan al Facultății de Medicină din Cluj, prima femeie care ocupă această funcție în istoria facultății.

„Cea mai mare inspirație pe care o am în această seară este să văd în sală atâta forță, ambiție, dinamism, să văd atâtea femei. Michelle Obama spunea într-un discurs de-al său că mediul pe care îl creăm pentru femei și fete este o radiografie a societății în care trăim. Pentru asta sunt mândră de voi și sunt mândră de Cluj. Cred că împreună trebuie să dezvoltăm în continuare valori care să definească societatea în care trăim: respectul, educația și altruismul ”, a spus Anca Buzoianu.

ES Pascal Fesneau, Consul onorific al Franței la Cluj a înmânat Premiul Excelența la Feminin în semn de recunoaștere și prețuire pentru contribuții extraordinare la dezvoltarea cinematografiei românești în context internațional producătorului Oana Iancu. „Filmele pe care le-am produs au fost premiate și se vede că premiile atrag alte premii, dar din păcate premiile nu atrag și spectatori. Cinematografia românească este obișnuită cu laude, dar este mai puțin obișnuită cu săli de cinema pline. Vă invit să mergeți la cinema să vedeți filme românești pentru că spectatorii atrag spectatori”, a transmis Oana Iancu, producător al filmului „Ana, mon amour” a rulat în competiția Berlinalei de anul acesta și a primit Ursul de Argint pentru realizări artistice și tehnice deosebite.

Foto: Dan Bodea

Doctorul în chimie Norina Gâvan a acordat Premiul Excelența la Feminin în semn de recunoaștere și prețuire pentru inovație în dezvoltarea relațiilor universitare internaționale, doamnei Mihaela Drăgan, prodecan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj, cu o contribuție majoră în dezvoltarea învățământului în limba germană, din martie 2003 fiind responsabilă a acestei linii de studiu.

Managerul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, baritonul Florin Estefan, a înmânat Premiul Excelența la Feminin în semn de recunoaștere și prețuire pentru jurnalism de înaltă calitate, redactorului săptămânalului Transilvania Reporter și colaborator constant al revistei de cultură și gândire strategică Sinteza, Cristina Beligăr.

Foto: Dan Bodea

În continuare, Titus Mic, din partea NTT Data, a acordat Premiul Excelența la Feminin în semn de recunoaștere și prețuire pentru susținerea inovației clujene la nivel internațional, directorului executiv al Asociației Române pentru Industria de Electronică și Software (ARIES Transilvania), cu o contribuție deosebită la găzduirea de către orașul Cluj-Napoca a conferinței Open Innovation 2.0 (13-14 iunie), Bianca Muntean.

Directorul economic al companiei Farmec Cluj-Napoca, Mircea Stânceanu, a înmânat penultimul premiu al serii. Astfel, Premiul Excelența la Feminin în semn de recunoaștere și prețuire pentru promovarea drepturilor femeii și schimbarea percepției asupra violenței domestice și protejarea victimelor abuzurilor fizice și emoționale a fost acordat Biancăi Deac, membră a Asociației VIVAD.

Ultimul premiu al serii, pentru implicarea în comunitate şi accesibilizarea medicinei pediatrice a fost oferit de directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj, Călin Lazăr, unei întregi echipe, respectiv echipei proiectului Alopedi, coordonator Daniela Dreghiciu

Distribuie:

Postaţi un comentariu