Muzica spaniolă și un spectaculos foc de artificii au încheiat stagiunea la Opera Națională din Cluj

Foto: Dan Bodea

Concertul de muzică spaniolă „La Negra Noche” a încheiat luni seară stagiunea 2015-2016 a Operei Naționale din Cluj-Napoca.

Sub privirile a sute de spectatori, au urcat pe scenă artiști clujeni și invitați speciali precum Hector Lopez, Cristian Mogoșan, Geani Brad și Florin Estefan, soliștii instrumentiști Marian Bălan (chitară) și Radu Dunca (vioară), acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta dirijorului italian David Crescenzi.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Seara lirică a creat o feerie pe ritmurile colorate ale unui repertoriu de melodii și șlagăre celebre, de origine hispanică, precum „Granada”, „La Cucaracha”, „Bésame mucho”, „Mexico lindo”,   „Solamente Una Vez”, „La Paloma”, „Júrame”, orchestrate de renumitul dirijor și compozitor Sabin Pautza și de Flaviu Mogoșan. Notele celebre au fost completate și de momente de tango argentinian, realizate de dansatorii Oana Laura Pop și Szabo Sandor.

Surpriza de la finalul concertului a constat într-un foc de artificii.

Spectacolul care a încheiat această stagiune a Operei Naționale din Cluj a făcut parte din proiectul „Opera Aperta” gândit să aducă teatrul liric mai aproape de spectatori prin reprezentații în aer liber. „Carmen”, de G. Bizet (realizat în anul 2015, în Piața Unirii din Cluj-Napoca) și „Aida” , de G. Verdi (Piața Unirii, 2014) sunt două dintre spectacolele de anvergură prezentate până acum „în stradă” de Opera clujeană.

1 Comentariu

  1. Ioan Pop spune:

    Felicitari colectivului Operei Romane din Cluj si directorului Florin Estefan pentru toata stagiunea, care s-a incheiat asa de frumos cu cele doua spectacole de vis. O seara perfecta, felicitari solistilor, felicitari deosebite violonistului Radu Dunca, pentru o perfecta. Vacanta placuta!

Postaţi un comentariu