Elevii clujeni votează pentru Premiile Academiei Europene de Film

Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc îi invită pe tinerii cinefili clujeni să îşi dea votul, în data de 4 mai, pentru cel mai bun film dintre cele nominalizate la trofeul EFA Young Audience Award.

Jurații clujeni, cu vârste cuprinse între 12-14 ani, vor participa la un mini-maraton de cinema, iar la final vor vota simultan filmul preferat împreună cu ceilalți membri din cele 17 orașe europene, invitate de către Academia Europenă de Fim (EFA) să ia parte la acest concept. Cele trei lungmetraje ajunse în finala competiției sunt „Spijt!/ Regret”, în regia olandezului Dave Schram, “MGP Missionen/ Misiune: competiţie muzicală”, filmul danezului Martin Miehe-Renard, și pelicula “Ostwind/ Vijelie”, semnată de Katja von Garnier.

Aflat la cea de a III-a ediție, EFA Young Audience Award se va desfășura în cadrul evenimentului Young Audience Film Day și va fi organizat si in Cluj-Napoca de catre Cinema Victoria, EducaTIFF și Casa TIFF.

Organizatorii au dat deja startul înscrierilor și se așteaptă la aproximativ 100 de participanți. “Căutam tineri pasionați de film și suntem siguri că judetul Cluj este plin de astfel de elevi. Îi cunoaștem deja, pe o parte din ei, din proiectul EducaTIFF, dar sperăm să ne facem noi prieteni. Este o experiență inedită și șansa de a vedea trei filme foarte bune, în premieră, filme care vor ajunge de-abia peste câteva luni in cinematografe”, a transmis Cristian Hordilă, manager al Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Cele 17 oraşe în care are loc evenimentul Young Audience Film Day în acest an, sunt: Cluj-Napoca, Budapesta, Belgrad, Wroklaw, Sofia, Prizren, Izola, Bratislava, Erfurt, Riga, Aalborg, Stockholm, Londra, Barcelona, Valtetta, Tbilisi și Tel Aviv.

Postaţi un comentariu