„Copii pentru copii”, în ajutorul micuțului Eduard, un copil uitat de sistem

"Vrem să ajutăm un copil", spunea unul dintre micii showman-i care au cântat în cadrul evenimentului (Foto: Dan Bodea)

Desfășurare de forțe remarcabilă la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj unde copii de grădiniță, părinții lor, clujeni inimoși dar și personalități din viața publică a orașului au participat la un spectacol caritabil.  Acțiunea a fost organizată de Rotaract și două grădinițe clujene în vederea strângerii de fonduri pentru operația complexă de care are nevoie Eduard, un copil diagnosticat cu Sarcom Ewing.

Zeci de copii de la Grădinița Gina și Grădinița Helen au urcat vineri seară pe scenă pentru a-l ajuta pe micuțul Eduard, care la doar 6 ani stă mai mult prin spitale în așteptarea unor vești mai bune din partea medicilor care l-au diagnosticat cu Sarcom Ewing, o tumoră osoasă foarte agresivă care îi pun viața în pericol.

Ajutați de educatoarele lor, micuții înscriși la cele două grădinițe au cântat și au recitat poezii în limba engleză după care au prezentat publicului tablourile și prăjiturile aduse pentru a fi cumpărate de către doritori, bani obținuți fiind direcționați spre cazul lui Eduard.

„Chiar dacă scopul este în general să creăm o lume mai bună si să ajutăm la nivel global, noi încercăm de data aceasta să îi facem lui Eduard o lume mai bună în care să aibă posibilitatea să-și continue viața în mod normal, sănătos. Copii au fost foarte implicați în a-i oferi lui eduard o viață mai bună. Au pictat tablouri, au făcut alăruri de părinți prăjituri. Încercăm să îi implicăm social de la o vârstă fragedă și să-i învățăm că trebuie să dăruiască din ceea ce au”, a explicat Ligia Ghilea, președinta Rotaract Visio Cluj-Napoca și organizatoarea evenimentului.

Semenii îl ajută, statul l-a uitat

20.100 de euro este costul operației de care Eduard are nevoie și care ar urma să fie făcută în Germania deoarece în România nu se poate realiza. Până în prezent, părinții lui Eduard au strâns aproximativ 18000 de euro, însă statul le-a rămas dator la acest capitol.  Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează nimic din această sumă pentru că operația de care Eduard are nevoie nu se află pe lista de decont a instituției, astfel că familia s-a bazat mai mult pe ajutorul comunității care nu i-a dezamăgit.

„S-au mobilizat mulți copii iar sumele sunt consistente și pentru voi va fi un nou pas în față.  Czul lui a sensibilizat și a mobilizat foarte multă  lume mai ales după ce lumea a aflat că statul nu ne oferă sprijin. Nu mai avem mult până la suma finală. Sigur, costuri vor mai fi. Nu știm dacă trebuie radioterapie, nu știm dacă vor mai apărea costuri în plus. Ar fi fost mai ușor  dacă ne ajuta Casa de Asigurări”, spune Susana, mama lui Eduard.

O mână de ajutor a dat și fostul fotbalist și actualul team manager al lui CFR Cluj, Cristian Panin, care a oferit un tricou de joc cu numele său semnat de toți jucătorii echipei din Gruia. Licitația a fost una aprigă, tricoul fiind adjudecat pentru suma de 365 de lei. De asemenea, una dintre mamele a cărui copil a participat la spectacol a oferit tot prin licitație o rochie din taftar al cărei preț de pronire a fost 75 de lei.

Mai jos puteți viziona o galerie foto realizată de Dan Bodea.

[nggallery id=399]

1 Comentariu

  1. Avram Elena spune:

    Multumim mult pentru aprecierile legate de evenimentul caritabil “Copii pentru copii”. Evenimentul a fost organizat pentru a-i da o mana de ajutor unui baietel minunat, Eduard. Proiectul a fost demarat de Gradinita “Gina”, director prof. Gina Lascu. Gradinita “Helen”, condusa de prof. Elena Avram, a raspuns afirmativ invitatiei Gradinitei “Gina” de a se alatura acestei actiuni. Copii, parinti si educatoare din cele doua gradinite ne-am implicat cu multa daruire si efort. Ulterior ne-am bucurat si de sprijinul Clubului Rotaract Visio, condus de d-ra Ligia Ghilea. Multumim mult tinerilor care ne-au ajutat.
    Din pacate, in cadrul articolului s-au strecurat unele inexactitati. Pentru informarea corecta a cititorului, imi exprim rugamintea ca in articol sa fie evidentiate precizarile pe care le-am facut mai sus. De asemenea in cadrul articolului apare in mod eronat Gradinita Giulia (care nu exista) in loc de Gradinita Gina si Ligia Ghinea in loc de Ligia Ghilea.

    II dorim multa sanatate lui Eduard.

    Gradinita “Helen”, Prof. Elena Avram

Postaţi un comentariu