Concert acustic emoționant al trupei Grimus pentru încurajarea donațiilor către victimele din clubul Colectiv aflate încă în viață

Bogdan Mezofi, Titus Vădan, Valentin Rauca și Tamás Adorjáni/Foto: Dan Bodea

Trupa clujeană Grimus a susținut duminică după-amiază un scurt concert acustic, pe Bulevardul Eroilor din Cluj, în semn de sprijinire a campaniei de Strângere de Fonduri pentru Grefele de Piele și Medicamentele necesare victimelor din Colectiv ce sunt încă în viață.

Campania Ajutor Colectiv este inițiată de Cercetașii din Cluj, împreună cu JCI Cluj și mai mulți parteneri locali care au demarat în urmă cu câteva zile o acțiune de strângere de donații pentru materiale medicale, în special medicamentele scumpe și substituenți artificiali de piele (grefe artificiale), esențiale pentru victimele Colectiv.

„Este foarte important să acționăm în lumea reală pentru salvarea acestor oameni. Acum noi suntem cu voi, împreună pentru ei”, au transmis membrii trupei Grimus. „Efortul trebuie să fie colectiv, este bine că lumea se mobilizează, dar trist, totodată, că trebuie să apelăm la astfel de gesturi și campanii. Astfel de tragedii nu ar trebui să se întâmple. Am ales să cântăm câteva melodii cu mesaj puternic, care din păcate se potrivesc ca versuri și ca atmosferă și astfel să contribuim și noi la sensibilizarea celor care vor să facă donații”, a precizat solistul trupei Grimus, Bogdan Mezofi. Trupa clujeană Grimus a cântat în clubul Colectiv de nenumarate ori și a rămas întotdeauna cu amintiri frumoase de acolo. „Și noi, la fel ca întreaga țară, suntem alături de familiile și prietenii victimelor din acea seară”, au transmis băieții.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

 „Având în vedere situația, este în continuare nevoie de multe grefe de piele, respectiv de substitut artificial de piele pentru cei care au ars în incendiu, pentru a avea o șansă în plus la viață. Este foarte important ca mesajul să ajungă la cât mai multă lume pentru a putea trimite cât mai multe grefe de piele către cei care au nevoie. Au fost oameni de toate vârstele și din diferite clase sociale care au donat din puținul pe care îl au, au venit jandarmi care au făcut donații substanțiale sau au venit oameni în vârstă și-au donat o parte din pensie.  Până duminică, 8 noiembrie, au fost donați în jur de 12.000 de lei și 150 de euro. Avem nevoie de 3160 de euro pentru a trimite primele grefe și ulterior vedem ce ne mai cer spitalele”, a precizat Cristian Moldovan, din partea organizației Cercetașii României, principal inițiator al campaniei de strângere de fonduri.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Reprezentanții campaniei Ajutor Colectiv vor fi prezenți pe Bulevardul Eroilor, la Clopot, până joi, 12 noiembrie, între orele 14.00-21.00.

Postaţi un comentariu