Proiect de economie socială care va crea locuri de muncă în mediul rural, lansat de Arhiepiscopia Clujului

Foto: Dan Bodea

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Cluj-Napoca lansează joi un proiect destinat persoanelor vulnerabile şi lucrătorilor sociali.

Proiectul „O şansă, o reuşită în viitor pentru persoane vulnerabile” urmăreşte dezvoltarea a două structuri de economie socială şi crearea a 13 locuri de muncă în regiunea Nord-Vest, consolidarea competenţelor antreprenoriale pentru 15 lucrători sociali şi doi manageri şi dezvoltarea capacităţii, competenţelor, cunoştinţelor şi stimei de sine pentru 11 persoane din grupurile vulnerabile prin formare profesională şi consiliere în vederea creşterii accesului acestora pe piaţa muncii. Beneficiarii proiectului sunt: 11 persoane aparţinând grupurilor vulnerabile după cum urmează: femei în situaţii de risc, familii care au mai mult de doi copii,   familii monoparentale,   persoane care trăiesc din venit minim garantat,   15 lucrători sociali şi 2  manageri ai structurilor de economie socială.

Valoarea totală a finanţării europene este de 1.414.316 lei din care 1.343.600, 20 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.

Proiectul va produce pe termen lung mai multe efecte pozitive printre care sporirea oportunităţilor de ocupare a persoanelor vulnerabile, dobândirea competenţelor profesionale, mărirea veniturilor, independenţa financiară, eliminarea mentalităţilor de asistat social.

 Evenimentul de lansare a proiectului este programat în 11 decembrie, de la ora 9.00, în sala Nicolae Ivan din Piaţa Avram Iancu. Proiectul derulat pe o perioadă de 12 luni este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Publicitate

Postaţi un comentariu