Locuri de neuitat din Europa, afaceri pe măsură

Carnavalul de la Veneția

Tradiție, artă, muzică sau bere, ce-i de ales?

Pentru cei care doresc să călătorească, vă propunem cele mai interesante locuri din Europa unde au loc evenimente sau festivaluri pentru toate gusturile si vârstele.

Art Basel

De la debutul său în anul 1970, Art Basel, din oraşul elevețian Basel, a devenit locul de întâlnire al celor mai interesante trupe de spectacole de artă modernă și contemporană din Europa, America de Nord și Asia. Premierele spectacolelor de artă modernă au loc anual în Basel, Miami Beach, și Hong Kong. Art Basel este o forță în sprijinirea artiștilor tineri, precum și în dezvoltarea și promovarea artelor vizuale, fiind locul cel mai preţuit din lume pentru artiști. Între 18-21 iunie 2015 aici se deschide în premieră internaţională o expoziţie care cuprinde picturi, sculpturi, desene, fotografii şi imagini video. Basel este unul dintre orașele culturale cele mai ademenitoare pentru turiștii iubitori de artă, ale Europei.

SWITZERLAND-ART-SHOW

The Royal Edinburgh Military Tatoo

Între 7 şi 29 august la Edinburg, Scoţia are loc o sărbătoare unică de muzică, dans și spectacol public militar. Aproape o mie de muzicieni militari, toboșari, cântăreți și dansatori participă la acest eveniment. Numit cel mai „spectaculos show militar din lume”, se bucură de o audienţă TV uriaşă, fiind transmis în peste 30 de țări de către BBC. Fanfara militară scoţiană cu celebrele cimpoaie şi cu tobele lor inimitabile face deliciul festivalului.

24_Edinburgh-Tattoo-02

La Tomatina

La Tomatina este un festival al „luptei alimentare”, care are loc în ultima zi de miercuri a lunii august în fiecare an, în orașul Buñol aproape de Valencia în Spania. Mii și mii de oameni vin aici din toate colțurile lumii pentru a intra într-o luptă deschisă. Lupta cu roşii a fost consemnată prima dată în Bunol în anul 1944 sau 1945. Nimeni nu este complet sigur de originea acestui eveniment. Se presupune că cetăţenii oraşului nemulțumi de consilierii orașului i-au atact cu roşii în timpul unei sărbători din oraş. În perioada lui Franco a fost interzisă, dar a revenit în 1970, după moartea acestuia. Organizatorii pun la dispoziţia luptătorilor circa 130 de tone de tomate ce sunt folosite ca „arme de luptă”. Miercuri 26 august 2015 la Buñol sunt aşteptaţi între 40.000 si 50.000 de turişti. Începând cu anul 2013 s-a introdus o taxă de 10 euro pentru privilegiul de a intra în lupta cu roşii pe străzi. Pentru cei care doresc să se plimbe în camioane şi să lupte de la înălţime, taxa ajunge la 800 euro. Pentru localnici, organizatorii oferă 5.000 de bilete gratuite. Majoritatea turiştilor care vin la  Buñol provin din Australia (20%), Japonia (18%) urmaţi de britanicii (12 %) şi americani (8%).

SPAIN TOMATINA FESTIVAL

Oktoberfest

Între 19 septembrie şi 4 octombrie 2015, la festivalul berii din München, milioane de halbe cu bere rece şi spumă proaspătă sunt date pe gât de băutorii însetaţi. Muzică de fanfară, căruţe trase de câte şase cai superbi, cârnaţi şi carne de porc sau vită la grătar, suveniruri, distracţii de bâlci şi multe altele întregesc imaginea festivalului. Cu o istorie care a început în anul 1810, Oktoberfest este locul unde își dorește să ajungă orice om care prețuiește berea, măcar o dată în viaţă. La acest festival, se beau circa 7 milioane de litri de bere. Pentru cei 6 milioane de vizitatori sunt amenajate o mulţime de corturi mai mici sau mai mari. Cele mari au o capacitate de circa 6.000 de locuri. În exterior sunt amenajate de asemenea, terase cu mii de locuri. Dacă vă este foarte sete și nu aveţi răbdare până în septembrie, între 7 şi 17 august 2015 în Bavaria în oraşul Straubing are loc al doilea mare festival al berii numit Gäubodenvolksfest, care nu este cu nimic mai prejos decât Oktoberfest.

oktoberfest-K

Carnavalul de la Veneţia

Dacă nu reuşiţi în acest an să ajungeţi la niciunul din festivalurile de mai sus, aveţi şansa ca imediat după Anul Nou, în perioada 23 ianuarie – 9 februarie 2016 să vă programaţi o minivacanţă la Veneţia. Festivalul din Veneţia datează încă din anul 1296. După o întrerupere de peste două secole, tradiţia Carnavalului din Veneţia a fost reluată în anul 1980, iar de atunci a avut loc anual şi s-a bucurat de un succes uriaş.Se spune că în prima şi ultima zi de carnaval sunt cele mai frumoase parade. Carnavalul aduce la Veneţia zeci de mii de turişti, iar Piaţa San Marco este plină de turişti cu feţe acoperite cu măşti colorate şi îmbrăcaţi în costume care te trimit cu gândul în Evul Mediu. Concertele de muzică clasică, paradele cu diverse tematici şi spectacolele de teatru, fac din acest carnaval un loc tot mai căutat de mii de turişti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu