Zile dedicate modei și tehnologiei, la Photo Romania Festival 2014

Teme de interes major în fotografie vor avea câte o serie de evenimente dedicate în cadrul celei de-a 4-a ediţii a Photo Romania, care se va desfășura în perioada 16-25 mai la Cluj-Napoca.

Astfel, pentru ediția 2014 a festivalului, organizatorii au pregătit trei zile speciale pentru secțiunea dedicată modei. Fashion Days – a Touch of Feeric aduce trei ateliere de fotografie de modă, două prezentări de modă, o expoziție de fotografii, evenimentul Fashion Zoom și un târg vintage de modă.

În 17 mai, fotograful Horațiu Curuțiu va susține workshop-ul (atelierul) „Catwalk Photography”, care va include o prezentare de modă completă cu acces pentru participanții la atelier – culise și pregătiri, spectacol, post-eveniment. Vor fi invitați designeri, make-up artiști și hairstyliști. În aceeași zi, participanții vor putea vedea cea mai recentă colecție a tinerei creatoare de modă Maria Simion. Seara se încheie cu o petrecere în aer liber, la care sunt așteptate 350 de persoane din industria modei din România: designeri, fotografi, modele.

Moda este în centrul atenției și în 18 aprilie, când fotograful  Roxana Enache, va susține atelierul „Fashion Concept”. Ședința foto va fi completată şi de o expoziție având ca inspirație domeniul fashion. Ziua a doua se va încheia cu o prezentare de modă surpriză.

Ultima zi a Fashion Days îl aduce la Photo Romania pe Juha Mustonen, fotograf finlandez care a lucrat cu Nokia, Loreal, revistele Elle și Cosmopolitan. Sub genericul „Puțin înseamnă mai mult”, workshop-ul susținut de Juha le va arăta participanților cum să se focalizeze asupra poveștii unui pictorial de modă. La Fashion Zoom, pe toată durata festivalului, un fotograf al echipei Photo România va „vâna” cei mai bine îmbrăcați participanți, iar unul dintre aceștia va fi recompensat la final cu un premiu. Zilele modei vor aduce pe strada Andrei Șaguna și prima ediție în aer liber din acest an a târgului de modă vintage.

Photo Romania 2014 dedică o zi specială şi Tehnologiei, în data de 22 mai, eveniment desfăşurat cu sprijinul Liberty Technology Park. Evenimentul urmărește să promoveze importanța tehnologiei în fotografie și va include zone de testare, expoziții speciale, lansări de produse și ateliere.

Organizatorii au pregătit două ateliere speciale: „Revitalizează-ți fluxul de lucru cu Adobe Photoshop Lightroom 5”, susținut de Julieanne Kost, principalul evanghelist pentru prelucrarea digitală a imaginii din cadrul companiei Adobe, și „DIY – Do It Yourself”, susținut de fotograful clujean Radu Sălcudean, unde participanții vor învăța cum să realizeze imagini de impact folosit diferite surse de lumină și modificatori realizați artizanal. Atelierele se vor desfășura la Liberty Technology Park, unde se vor putea testa și ultimele gadget-uri din domeniul fotografiei.  La Liberty Technology Park va fi vernisată în 22 mai și expoziția „Making of Picture”, care cuprinde zece lucrări din diverse domenii și, pentru fiecare lucrare, un film ce arată pașii de realizare a acesteia, de la pregătirea cadrului și până la editarea finală.

Pentru a încuraja tinerii pasionați de fotografie să se specializeze, organizatorii festivalului lansează Bursa Photo Romania, care oferă acces gratuit la 10 workshopuri în cadrul ediției din acest an. Competiția vizează persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani și pasionate de fotografie, care trebuie să trimită o scrisoare de intenție pe adresa hello@photoromaniafestival.ro până în 1 mai. Scrisorile vor fi analizate de către juriul Photo Romania, iar în 9 mai va fi anunțat câștigătorul.

Festivalul este organizat cu sprijinul Canon, partenerul principal al Photo Romania 2014.

Postaţi un comentariu