Zeci de înotători au traversat Tarniţa

La o temperatură a apei de 19 grade, aproape 80 de înotători români și străini au luat startul, sâmbătă, la concursul de traversare a lacului Tarnița, județul Cluj, pe o distanță de 6, 5 km.

Coordonatorul de evenimente în cadrul Clubului Orca, organizatorul concursului, Robert Sicoie: “Concursul de traversare înot a lacului Tarnița, aflat la a zecea ediție, s-a desfășurat pe o distanță de 6, 5 kilometri, reprezentând lungimea lacului Tarniţa. Apa a avut o temperată de 19-20 de grade, astfel încât am recomandat înotătorilor să poarte costume de neopren pentru evitarea hipotermiei. La concurs au participat 78 de persoane, din România, Ungaria, Anglia și Franța, cel mai tânăr înotător având 11 ani, iar cel mai în vârstă 70 de ani. Traversarea Tarniței a fost câștigată de Alin Artimon, din Brăila, cu un timp de 1, 20, 04”.

Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot în ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start s-au adunat doar 14 înotători.

În cursul zilei de mâine, duminică, tot la Tarniţa va avea loc a treia ediţie Triatlon Cluj, care cuprinde 1.500 m de înot, 30 km de bicicletă (MTB), cu 690 m diferenţă de nivel, şi 9 km de alergare.

Împreună cu Traversarea Tarniţei, Triatlon Cluj face parte din evenimentului sportiv de două zile Betfair Sports Challenge.

Postaţi un comentariu