Viitorii specialiști în IT, instruiți în cadrul cursului SAP organizat de msg România

Compania msg systems organizează și în anul universitar 2017-2018 cursul tehnic SAP, în cadrul unui parteneriat cu Universitatea Tehnică și Universitatea Babeș-Bolyai. Cursul  își propune să ofere studenților gratuit oportunitatea de a descoperi un limbaj de programare altfel greu accesibil și de a face un prim pas în carieră.

Cursul tehnic  SAP este predat de către specialiști ai companiei de IT msg systems România începând cu anul 2009 si constă într-o parte teoretică și una practică, desfășurându-se de-a lungul a șapte săptămâni de seminarii și activităţi practice în laborator.

Horea Ratiu

Horea Raţiu

Teodora Tobias

Teodora Tobias

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Am început să dezvoltăm acest program încă din anul 2009, mergând pe considerentul că formarea de specialiști în cadrul companiei poate fi rețeta prin intermediul căreia să îți asiguri o creștere organică și sănătoasă. Până în prezent lucrurile au mers peste așteptări, cursul s-a dezvoltat și în același timp, a stat la baza dezvoltării multor colegi care au devenit specialiști în domeniul SAP. Astăzi „Cursul Tehnic SAP” se numește „SAP Technologies Lab” tocmai datorită faptului că am vrut să transmitem mai mult ideea de experiment.”, explică Horea Raţiu, Director Departament în cadrul msg România.

Prin intermediul cursului SAP, studenții au acces la cele mai noi instrumente și tehnologii, în timp ce specialiștii companiei au ocazia să își dezvolte abilitățile de îndrumare.

„Îmi place foarte mult să mă implic ca și mentor în cursul tehnic SAP. Cred că partea de laborator este cea mai interesantă pentru toți. Acolo studenții au ocazia să încerce tehnologiile și să fie mai implicați. Este o experiență interesantă să explici lucrurile pe care le știi, astfel încât să fie înțelese. Am reușit să îmi dezvolt capacitatea de a explica, ceea ce m-a ajutat și în proiectele de la locul de muncă”, mai spune Teodora Tobias, consultant SAP în cadrul msg systems Romania, care predă studenţilor pentru al doilea an consecutiv.

„Vii și testezi tehnologiile cu care lucrăm, îți pui în aplicare cunoștințele teoretice și vezi dacă ai capacitatea să faci asta pe termen lung. Tot conceptul se bazează pe ideea de a avea curajul să experimentezi, iar noi oferim în cadrul msg systems mediul propice și specialiști pasionați care devin îndrumători”, mai spune Horea.

În cadrul companiei, cursul SAP Technologies Lab este perceput inclusiv ca un mecanism prin care msg systems poate să se implice în comunitatea clujeană și, mai ales, în educarea viitoarelor generații de IT-iști.

„De-a lungul timpului, ne-am dorit să aducem și o contribuție importantă în comunitatea de IT și să formăm o punte de legătură între partea teoretică predată în facultate și partea practică testată de studenți în cadrul programului organizat de msg. Mulți studenți devin pasionați de SAP după ce experimentează și văd cât de specială și fascinantă este această zonă, iar oportunitatea de a lua parte la proiecte globale împreună cu specialiști și pentru clienți de renume este îmbrățișată de majoritatea”, explică Horea Raţiu.

Proiectul își propune să îi descopere pe cei mai motivaţi studenți care mai apoi să aibă șansa unei cariere în domeniu, iar reușita inițiativei se traduce până în prezent prin cele peste 150 de aplicații primite de la studenți. După finalizarea cursului, studenții au ocazia de a continua în cadrul msg systems România prin intermediul internshipurilor și, în viitor, să contribuie la rândul lor la formarea următoarelor generații de specialiști în IT.

 

1 Comentariu

  1. Petrica spune:

    cum ma pot inscrie la curs?

Postaţi un comentariu