Viitorii medici pregătiți la nivel profesional

Raed Arafat

“Curricula îmbunătăţită şi forme interactive de predare-învăţare pentru specialităţi din programul de studii de licenţă de la facultăţi de medicină” este proiectul prin care peste 1.000 de studenți din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiți pentru a practica medicină de urgență la nivel profesional.

Despre proiectul finanțat din Fondul Social European a vorbit, luni 22 iulie la UMF “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, prorectorul UMF din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Valentin Cernea, medicul specialist în anestezie-terapie intensivă Teodora Truţă de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, preşedintele Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă, Henri Julien, şi reprezentantul Asociaţiei Shotron, Dragoş Munteanu, conform AGERPRES.

“Cursurile alcătuite din nouă module sunt traduse în limbile franceză şi engleză şi urmează să fie folosite şi de colegii noştri din Franţa, precum şi la nivel internaţional. Proiectul a fost realizat în colaborare cu Societatea Franceză de Medicină de Catastrofă şi poate fi folosit, totodată, pentru perfecţionarea profesională a personalului medical deja activ în unităţile de primiri urgenţe, ” a arătat coordonatorul acestui proiect, secretarul de stat Raed Arafat.

Proiectul încheiat cu rezultate deosebite este primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu