Viitorii angajaţi sunt atraşi cu masaj la locul de muncă şi concedii în ţări exotice

O serie de firme prezente la Târgul de Cariere care se desfăşoară la Cluj-Napoca, în perioada 24-25 octombrie, încearcă să-şi atragă viitorii angajaţi cu diferite bonusuri, printre care se numără masajul la locul de muncă, concedii plătite în ţări exotice, săli de jocuri sau piscine, care se adaugă la salarii de 2.500-5.000 de lei chiar pentru începători.

“Cele mai bine plătite domenii sunt IT, inginerie, automotive, producţie. Salariile inginerilor pot să înceapă de la 2.500 de lei, dar sunt şi domenii unde salariile pot să ajungă şi la 5.000 de lei, mai ales pentru angajaţii cu experienţă, vorbitori de limbi străine mai rare -norvegiană, daneză, olandeză-, dar sunt bine plătiţi şi cei care vorbesc limba germană. Pe lângă salariu, unele firme din Cluj oferă diverse bonusuri angajaţilor, cum ar fi concedii exotice, în ţări din Asia, masaj la locul de muncă, pentru a nu sta încordaţi pe scaune, piscină, săli de jocuri pentru relaxare, asigurări de viaţă şi medicale, consiliere psihologică. De asemenea, se oferă programe de înviorare de 10-15 minute cu instructor, înainte de începerea programului de lucru”, a declarat, marţi, Valentina Sava, reprezentant al organizatorilor Târgului de Cariere.

Printre participanţii la Tîrgul de Cariere sunt prezenţi cu standuri şi Jandarmeria Română şi ISU, care oferă sute de locuri în şcolile de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani şi la Şcoala de pompieri şi protecţie civilă Boldeşti.

„Un subofiţer absolvent de şcoală militară poate să ajungă la un salariu între 2.500-3.000 de lei”, a spus un reprezentant al jandarmilor clujeni.

La Târgul de Cariere sunt prezente  peste 80 de companii şi organizaţii, care oferă peste 4.000 de locuri de muncă, în domenii diverse, printre care se numără IT, automotive, retail, marketing, HR, web design.

“Nivelul de salarizare contează foarte mult. Am întrebat angajatorii dacă majorările salariale din sistemul bugetar afectează politica salarială din companiile private, iar aceştia susţin că nu se constată un efect, în condiţiile în care tipologia angajaţilor este diferită. În domeniul privat sunt mai mari provocările, este un altfel de mediu de lucru, mai constructiv, dinamic şi performant”, a declarat PR managerul Târgului de Cariere, Ioana Oros.

Postaţi un comentariu