Video. Un clujean dependent de adrenalină: Sveatoslav Vizitiu a zburat pe aripile unui avion

Pe aripile vântului

Sveatoslav Vizitiu, un mare amator de sporturi extreme, a zburat de curând pe aripile unui avion, bucurându-se de senzațiile contradictorii oferite de wing walking. Prima plimbare „pe aripile vântului” a clujeanului a avut loc în Seattle, ca urmare a câștigării competiției „Pitch you First”, organizată de Vodafone.

Sveat își dorea de mult o astfel de provocare, iar dorința i s-a împlinit ca prin minune. Anul trecut, Sveat s-a înscris Pitch your First, o inițiativă menită să încurajeze oameni din 10 ţări să facă lucruri extraordinare pentru prima oară în viaţă. Visul său, a fost de departe cel mai apreciat de public, iar voturile primite l-au propulsat direct printre nori.

Sveat a mai practicat până acum scuba diving, bungee jumping, a sărit cu parașuta, cu parapanta, dar cu siguranță zborul pe aripile avionului la o înălțime de peste 3.000 de m și cu o viteză de peste 250 km pe oră, i-au oferit cea mai mare doză de adrenalină.

„Primele zece secunde, m-am blocat. A fost greu să îmi fac un selfie din cauza vântului, dar a fost extraordinar că am reușit să îi trimit o poză soției mele”, a spus Sveat. Vedeți în filmulețul de mai jos, cum s-a distrat clujeanul la înălțime.

Filmulețele câștigătorilor din celelalte țări participante pot fi vizionate aici.

La nivel internaţional, Vodafone Firsts i-a avut în prim plan pe Mary Kom, campioană olimpică la box, originară din India, surfer-ul britanic Tom Lowe, muzicianul sud-african Spoek Mathambo sau bunicile originare din Olanda – An şi Ria – care au zburat pentru prima oară cu avionul. Programul a fost lansat, în premieră, în noaptea de Anul Nou, când miile de oameni care s-au aflat pe străzile Londrei au putut experimenta primul foc de artificii multi-senzorial din lume. Cele 10 ţări în care se desfășoară concursul sunt: România, Italia, Egipt, Ungaria, Marea Britanie, Spania, Africa de Sud, Qatar, Olanda şi Germania.

Anul trecut competiția s-a desfășurat în perioada mai – octombrie. În fiecare an, premiul oferit de organizatori constă în susţinerea materială pentru realizarea proiectului câştigător, indiferent cât de îndrăzneț este acesta, precum şi în producerea unui film documentar.


Publicitate

Postaţi un comentariu