Vasile Dîncu: Revin la proiectele mele personale

Vasile Dâncu / Foto: Dan Bodea

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Vasile Dîncu a declarat joi, pentru AGERPRES, că a avut, la predarea mandatului, o discuţie tehnică cu noul deţinător al portofoliului şi vicepremier Sevil Shhaideh.

‘A fost o predare de ştafetă de lucru, adică nu am făcut din asta un ritual, ci mai degrabă am făcut o predare de proiecte, o discuţie despre viitor, despre ce trebuie făcut, o discuţie tehnică’, a spus Dîncu.

Potrivit acestuia, ceremonia de predare-primire a mandatului, desfăşurată joi dimineaţa, a durat peste o oră.

‘Am făcut o analiză a ceea ce am făcut în acest an, cu accent pe strategiile cele mai importante pe care le-am promovat noi – strategia (…) privind dezvoltarea funcţiei publice, strategia legată de formarea în domeniul funcţiei publice. Am vorbit despre realizările şi modul în care programul pentru capacitatea administrativă a demarat în acest an (…), pentru că acest program are incidenţă directă asupra formării din administraţie şi (…) am vorbit de proiectele legate de modernizarea administraţiei care sunt în acest moment în lucru (…) sau pe care le-am încheiat într-o primă fază, pe care doamna ministru Sevil Shhaideh, care a lucrat la toate aceste proiecte în tot acest an, le promovează mai departe cu siguranţă, pentru că sunt şi proiectele ei, ca şi ale noastre şi ale Guvernului. E vorba de codul administrativ, încheiat de noi, care este în dezbatere publică şi care va fi promovat cred foarte rapid’, a adăugat Vasile Dîncu.

El a precizat că a discutat cu Sevil Shhaideh şi despre strategia locuirii şi despre codul urbanismului.

‘Eu am accentuat legat de o nouă dimensiune, pe care împreună cu Sevil Shhaideh şi cu ceilalţi am dezvoltat-o în acest an, prin aprobarea Strategiei de dezvoltare teritorială a României, care este un master plan al dezvoltării, unul dintre cele mai importante documente din ultimii ani şi care va seta pentru viitor regulile după care se dezvoltă România. (…) Şi sigur că am discutat şi despre descentralizare’, a punctat fostul vicepremier.

Un alt subiect abordat în cadrul discuţiilor a fost legat de fondurile europene.

‘Am avut şi o bună discuţie (…) despre fondurile europene, stadiul în care se află programele şi cum pot fi accelerate, mai ales că Ministerul Dezvoltării Regionale va primi şi fostul Minister al Fondurilor Europene’, a explicat Dîncu.

Potrivit acestuia, Sevil Shhaideh a stabilit şi sarcini pentru departamentele ministerului pe care îl conduce.

‘Doamna ministru a stabilit şi sarcini directe pentru departamente, pentru analiza rapidă a ceea ce trebuie făcut de urgenţă. (…) Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu este un minister politic, (…) chiar dacă dezvoltă politici publice în toate sectoarele administraţiei şi de aceea aici a existat o mică fluctuaţie de personal, (…) sunt specialişti de zece ani care lucrează acolo, indiferent de miniştrii care au venit, de partidele care au condus’, a spus Vasile Dîncu.

El a menţionat că în următoarea perioadă se va odihni şi se va concentra pe proiectele personale.

‘Revin la catedră, la Universitatea din Bucureşti. Îmi reiau patru cărţi pe care le-am lăsat în diverse stadii. (…) Am o serie de proiecte de cercetare sociologică. (…) Voi fi prezent în spaţiul public ca analist politic, (…) am foarte multe proiecte şi împreună cu câteva televiziuni. Vreau să revin la proiectul meu de suflet ‘Sinteza’. (…) În viitoarele săptămâni şi luni o să-mi lansez în mai multe locuri din ţară noua mea carte ‘Politically incorrect. Scenarii pentru România posibilă”, a anunţat fostul vicepremier.

Postaţi un comentariu