Ultim omagiu adus Monei Marian, în Foaierul Teatrului Naţional

Clujenii îi pot aduce un omagiu Monei Marian în foaierul Teatrului Național Cluj, joi 19 septembrie, între orele 10:00-12:00

Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu regizorului şi directorului Teatrului de Păpuși Puck, Mona Marian, trupul neînsufleţit al acesteia va fi depus în foaierul Teatrului Național Cluj, joi 19 septembrie, între orele 10:00-12:00, ceremonia de înmormântare având loc la Cimitirul Central, de la ora 13:00.

Anunţul a fost făcut de echipa Teatrului de Păpuşi “Puck”, care a transmis reprezentanţilor presei un cald rămas bun la despărțirea de colega lor. “Mona Marian a fost regizor şi director al Teatrului de Păpuși Puck în perioada 2005-2013, artist şi profesor, prieten şi apropiat al scenei teatrale românești. Îi vom păstra veşnic în inimă amintirea, Dumnezeu să o odihnească! În aceste momente dureroase, suntem alături de familie căreia îi prezentăm sincere condoleanţe”, transmite Teatrul de Păpuşi Puck.

Născută la 17 august 1961, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, București la clasa prof. Cătălina Buzoianu în 1987, în același an devenind regizoarea și mai târziu directoarea Teatrului Dramatic din Constanța, secția Teatru de Păpuși. „Ivan Turbincă”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Făt-Frumos din lacrimă” sunt o parte din spectacolele puse în scenă de talentata artistă. În 1996 debutează cu spectacolul „Regina mamă” pe scena Teatrului Național din Cluj, oraș căruia i-a închinat întreaga carieră şi unde a montat peste 50 de spectacole, aproape 4000 de reprezentaţii.Din anul 2005 își începe activitatea ca director al Teatrului de Păpuși Puck, montând o serie de spectacole, printre care “Trilogia Gozzi”, “Cartea cu Apolodor”, “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, “Cenuşăreasa” sunt doar câteva dintre creaţiile pe care publicul clujean le-a îndrăgit. A fost directorul Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck timp de 8 ani de zile. S-a întregit ca regizor și prin activitatea didactică, fiind din 1996 lector universitar la Catedra de Teatru din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune, Universitatea “Babeş-Bolyai”. În 2008 primeşte titlul de Doctor în Arta Teatrală cu lucrarea «Commedia dell’Arte şi ecourile sale în modernitate », Facultatea de Teatru, Tg- Mures.

Distribuie:

Postaţi un comentariu