UDMR la UDMR nu-şi scoate ochii. Kelemen Hunor îl apără pe Mate Andras

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că deputatul clujean Mate Andras, preşedinte al UDMR Cluj, este nevinovat şi respinge acuzaţiile formulate la adresa acestuia de către procurori.

”Am aflat cu consternare de acuzaţiile aduse de Ministerul Public colegului nostru, deputatul de Cluj, Máté András Levente, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, mai ales, având în vedere faptul că, în acest caz, autoritatea în cauză luase deja decizia neînceperii urmăririi penale. Se pare că unii dintre membrii Parchetului, folosindu-se în mod repetat de contradicţia şi lipsa de claritate a normelor legale aflate în vigoare, respectiv de lacunele de ordin legislativ, demarează acţiuni în justiţie, în mod aleatoriu, împotriva unor demnitari din diferitele instituţii ale autorităţilor statului cu scopul de a-i intimida. Avem convingerea că procedura intentată colegului nostru se încadrează în acest gen de acţiuni, care dizolvă statul de drept, transformându-l într-unul cu caracter poliţienesc, în care domneşte legea bunului plac”, a declarat, vineri, Kelemen Hunor.

El a mai spus că este convins că ”liderul nostru nu a încălcat nici o normă legală în vigoare” şi şi-a exprimat speranţa că ”justiţia va decide în conformitate cu legile ţării, cu prevederile constituţionale şi deciziile Curţii Constituţionale care se află în legătură cu reglementările ce vizează incompatibilitatea, conflictele de interese şi statutul juridic al demnitarilor, respectiv a interpretării corecte a acestor reglementări”.

UDMR este solidară cu Máté András Levente ”deoarece este vorba de un politician care ani de-a lungul îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţii”. De asemenea, UDMR ”îşi exprimă consternarea faţă de această situaţie şi aşteaptă cât mai curând decizia Curţii Supreme de Justiţie”.

Pe 18 septembrie, deputatul UDMR Mate András Levente a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General că şi-a angajat ilegal soţia în biroul parlamentar. Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări depusă de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în septembrie 2011, prin care Mate András Levente era acuzat că şi-ar fi angajat ilegal soţia, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 – 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj.

Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate András Levente, soţia sa a fost angajată de către Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 – sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar.

În baza contractului de muncă încheiat, soţia deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.

Iniţial, procurorii pronunţaseră o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii luată de fostul prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar.


Publicitate

Postaţi un comentariu