UBB va avea prima orchestră simfonică universitară din România

Universitatea „Babeş-Bolyai” îşi va înfiinţa o orchestră simfonică de amatori, formată din studenţi şi cadre didactice de la diferite facultăţi.

Dirijorul Radu Gabriel Ciorei a declarat într-o conferinţă de presă, că proiectul este o premieră naţională, că este dedicat Centenarului Marii Uniri şi că un prim concert va fi susţinut luni, sub bagheta sa şi cea a dirijorului argentinian Jose Maria Ulla.

„Este un proiect de suflet care se armonizează cu ce exisă în lume şi în Europa. Sunt aceste orchestre ale universităţilor. Partea interesantă e că e un alt fel de a vedea lucrurile, cultura, muzica; adică, noi facem muzică de plăcere, nu este orchestră remunerată, este o chestiune opţională. La nivelul acesta de orchestre simfonice ale marilor universităţi există o asociaţie europeană, cu Sorbona şi cu celelalte mari universităţi, iar România nu există pe această hartă. Deci, vom fi pionieri absoluţi şi va fi prima orchestră universitară din România în acest cadru select”, a spus Radu Ciorei în conferinţa de pesă susţinută alături de Jose Maria Ulla şi de prorectorul UBB Mihaela Luţaş.

Un prim concert în cadrul proiectului va fi susţinut luni, cu intrare liberă.

UBB organizează, în parteneriat cu Ambasada Argentinei în România un concert simfonic extraordinar organizat şi cu ocazia Zilei Naționale a Argentinei. Concertul va fi susţinut luni, 28 mai 2018, de la ora 19.00, în Sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, de Orchestra simfonică a UBB sub baghetele dirijorilor Radu Gabriel Ciorei (România) şi Jose Maria Ulla (Argentina). La concert va participa şi Ansamblul folcloric Mugurelul al Universităţii Babeş-Bolyai. Intrarea este liberă.

Postaţi un comentariu