UBB îşi (re)alege rectorul

Campania electorală pentru funcţia de rector al UBB s-a încheiat aseară, în faţa unei săli arhipline cu universitari veniţi să asiste la dezbaterea celor trei candidaţi înscrişi în competiţie: actualul rector, academicianul Ioan Aurel Pop, prorectorul Marcel Pop şi conf. univ. Gheorghe Fătăcean, ultimii doi de la FSEGA.

Dezbaterea a durat aproximativ două ore şi candidaţii, prin tragere la sorţi, au fost invitaţi să-şi prezinte, pe parcursul a câte 10 minute, proiectele manageriale. Apoi, pe parcursul a câte cinci minute, fiecare a fost invitat să-şi prezinte viziunea referitoare la temele mai importante care s-au desprins din întâlnirile anterioare cu facultăţile: viziunea privind resursa umană din UBB, aspecte de natură financiară, aspecte ce privesc internaţionalizarea şi cercetarea în universitate, aspecte legate de competitivitatea şi excelenţa academică, modul de interrelaţionare a acestor aspecte. De asemenea, fiecare candidat a avut ocazia să le adreseze celorlalţi doi câte o întrebare, dar au trebuit şi să răspundă la trei întrebări –aceleaşi- puse de auditoriu, pe bilete, şi trase la sorţi. Dezbaterea s-a încheiat cu mesajele finale ale candidaţilor. (În ediţia print a Transilvania Reporter vom prezenta joi principalele idei şi declaraţii ale noului rector).

Astăzi sunt aşteptaţi la vot circa 1.400 de cadre didactice şi studenţi, care îşi vor alege rectorul. În cazul în care niciunul dintre cei trei nu va obţine mai mult de jumătate de voturi, va avea loc un alt doilea tur de scrutin, pe 8 martie.

Postaţi un comentariu